Najnovije vesti

SA OVIM ĆE KIM DA UDARI NA AMERE: Severnokorejski lider obišao novu i moćnu podmornicu, detaljno obavešten o njenim mogućnostima (FOTO)
Foto: AP

POJAČANE TENZIJE

SA OVIM ĆE KIM DA UDARI NA AMERE: Severnokorejski lider obišao novu i moćnu podmornicu, detaljno obavešten o njenim mogućnostima (FOTO)

Planeta

Severnokorejski lider Kim Džong-un obišao je novu podmornicu, a posebnu pažnju je posvetio njenim borbenim sistemima.

Kim je podmornicu obišao nedelju dana pošto je Pjongjang upozorio protiv skorih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD.

 

Državna agencija KCNA je danas prenela da će ta podmornica biti raspoređena u Japanskom moru, ali bez iznošenja detalja o njenoj opremi i lokaciji inspekcije.

 

"Vrhovni lider je čuo sve detalje o njenim operativnim i taktičkim sposobnostima kao i o borbenim sistemima", navela je KCNA.

Severna Koreja je prošle nedelje upozorila da bi zajedničke vojne vežbe Vašingtona i Seula mogle imati posledice po najavljenu obnovu pregovora sa SAD, kao i da bi Pjongjang mogao ukinuti moratorijum na raketne i nuklearne probe.

 

Kim i predsednik SAD Donald Tramp su se prošlog meseca sreli u Demilitarizovanoj zoni između dve Koreje i saglasili se da nastave razgovore posle više meseci blokade. Medjutim, u međuvremenu nije bilo nijednog sastanka dve strane.

U Južnoj Koreji se nalazi skoro 30.000 američkih vojnika a njihovi godišnji manevri s desetinama hiljada južnokorejskih vojnika uvek izazivaju bes Pjongjanga.

 

Severna Koreja te manevre smatra "generalnom probom" invazije na svoju teritoriju.

 

Kurir.rs/Beta/AFP

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...