KABINET IZ PAKLA: Džonson postavio ministre koji su za smrtnu kaznu, a feministkinje zovu odvratnim fanaticima, OPOZICIJA BESNA!
Foto: EPA

nisu svi oduševljeni novim premijerom

KABINET IZ PAKLA: Džonson postavio ministre koji su za smrtnu kaznu, a feministkinje zovu odvratnim fanaticima, OPOZICIJA BESNA!

Planeta -

Boris Džonson tek što je stupio na mesto britanskog premijera, već je na meti kritika opozicije zbog sastava novog kabineta.

Naime, opozicionari ga nazivaju "kabinet iz pakla" jer je u novom sazivu nalaze ljudi koji podržavaju smrtnu kaznu, feministkinje zovu "odvratnim fanaticima" i protive se istopolnim brakovima.

Navodno, Džonson je šokirao javnost dovođenjem Dominika Kamingsa, kontroverznog menadžera kampanje za Bregzit, na poziciju ministra spoljnih poslova.

foto: EPA

Osim toga, nova ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel više puta je zagovarala smrtnu kaznu.

Priti Patel
Priti Patelfoto: EPA

"Kada imamo sistem u kome ubice i silovatelji ponavljaju svoja krivična dela, iznova i iznova, to je zaista užasno. Zato smatram da bh podržala ponovno uvođenje smrtne kazne", rekla je 2011. godine.

Takođe, 2017. godine je otpuštena sa tadašnjeg psola kada je otkriveno da je imala tajne sastanke sa izraelskim političarima.

Patelova je jedna od 3 nova ministra koja je tokom karijere otpuštena iz Kabineta ili je bila primorana da da ostavku.

Novi ministar obrazovanja Gevin Vilijamson ranije ove godine je najuren zbog navoda da je odavao novinaru osetljive informacije sa sastanka Veća nacionalne bezbednosti.

Vilijamson
Vilijamson foto: EPA

Kritičari su posebno kivni na Dominika Raba zbog kontroverznim stavova o ženama.

foto: AP

Škotska nacionalna partija je saopštila da bi Džonsonova nova vlada mogla da bude najgora, još od vremena kada je zemljom vladala Margaret Tačer.

Kurir.rs/Biznis insajder Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track