Najnovije vesti

STAVIO DVOGLAVOG ORLA NA PREDSEDNIČKI PEČAT, PA DOBIO OTKAZ: Simbol liči na onaj sa ruske zastave! Osramotio Trampa na studentskom samitu! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/NBC News

HIT

STAVIO DVOGLAVOG ORLA NA PREDSEDNIČKI PEČAT, PA DOBIO OTKAZ: Simbol liči na onaj sa ruske zastave! Osramotio Trampa na studentskom samitu! (VIDEO)

Planeta

Član konzervativne američke grupe dobio je otkaz nakon što je na studenstkom samitu, emitovao preko projektora izmenjenu verziju predsedničkog pečata.

Na predsedničkom pečatu se umesto jednoglavog, našao dvoglavi orao, sličan onom na ruskoj zastavi.

Bi-Bi-Si ističe da se dvoglavi orao nalazi i na zastavama Srbije, Albanije i Crne Gore, ali ocenjuje da navedena verzija pečata najverovatnije odnosi na Rusiju, imajući u vidu da su Trampov mandat obeležili odnosi sa Moskvom i predsednikom te zemlje Vladimirom Putinom.

To, međutim, nije jedina razlika u odnosu na originalnu američku verziju - umesto da orao drži 13 strela, koje predstavljaju 13 prvobitnih država, u njegovim kandžama nalaze se palice za golf što deluje kao oda ljubavi predsednika prema tom sportu.

Takođe, umesto maslinove graničice, u desnoj kandži orao drži svežanj novca, napominje Bi-Bi-Si.

Predstavnik grupe "Turning Point USA" rekao je za Vašington post da je reč o grešci, koja je usledila zbog užurbane pretrage preko interneta.

Incident se dogodio kada se američki predsednik popeo na binu na samitu, nakon što je emitovan 12-minutni video snimak o Trampovom putu do Bele kuće.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...