DEVOJKA IZ INDIJE OPTUŽILA POLITIČARA DA JU JE SILOVAO, PA DOŽIVELA SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Cela zemlja na nogama, opozicija kaže da je ovo pokušaj ubistva! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/India Today

TEŠKO JE POVREĐENA

DEVOJKA IZ INDIJE OPTUŽILA POLITIČARA DA JU JE SILOVAO, PA DOŽIVELA SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Cela zemlja na nogama, opozicija kaže da je ovo pokušaj ubistva! (VIDEO)

Planeta -

Tinejdžerka iz Indije koja je 2017. godine predstavnika vladajuće stranke optužila za silovanje teško je povređena u saobraćajnoj nesreći u indijskoj severnoj državi Utar Pradeš.

Devetnaestogodišnjakinja je putovala u automobilu sa svojim advokatom i dve rođake kada ih je udario kamion. Rođake su poginule, a njen advokat je sa teškim povredama završio se u bolnici, piše BBC.

Političara optužila za silovanje

Indijka je za silovanje optužila političara Kuldepa Singha Sengara, pa se on u zatvoru nalazi već više od godinu dana.

Policajac Rakeš Singh izjavio je za BBC da je vozač kamiona uhapšen i odveden na ispitivanje. U izveštajima se navodi da je registarska tablica vozila bila premazana crnom bojom.

"Sumnjive" okolnosti nesreće

Opozicija je pozvala na istragu saobraćajne nesreće, navodeći kako su okolnosti događaja vrlo "sumnjive".

Zvančnik glavne opozicione stranke Samadžvadi, Akhileš Jadav, izjavio je kako bi incident mogao da bude pokušaj ubistva.

Otac žrtve umro u zatvoru

Devojka je pokušala da se zapaliti ispred rezidencije državnog ministra Jogija Aditjanatha, tvrdeći da ju je Sengar oteo i silovao.

Dan kasnije, otac žrtve umro je u zatvoru. Navodno su ga nedelju dana ranije napali političar Sengar i njegove pristalice.

Nakon toga su indijske vlasti preuzele slučaj i uhapsile Sengera i još 10 osoba.

Kurir.rs/Index.hr/BBC

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja