PRONAĐENO TELO INDIJSKOG TAJKUNA: Bio je pod pritiskom zbog velikih dugova, pa ostavio oproštajno pismo DUGO SAM SE BORIO, ALI SADA ODUSTAJEM (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Youtube/Printscreen

KRALJ KAFE

PRONAĐENO TELO INDIJSKOG TAJKUNA: Bio je pod pritiskom zbog velikih dugova, pa ostavio oproštajno pismo DUGO SAM SE BORIO, ALI SADA ODUSTAJEM (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Indijske vlasti izvukle su telo osnivača lanca kafe "Kofi dej" V. G. Sidarte iz reke Nethravate, u blizini Mangalora, u kojem je nestao u ponedeljak.

Sidarta je putovao za Mangalor, kada je na jednom mostu zamolio vozača da ga sačeka dok on prošeta.

Televizijski kanali prikazali su snimke spasilaca u gumenim čamcima kako pretražuju reku u blizini mosta na kojem je Sidarta poslednji put viđen.

Sidartin nestanak uticao je na investicije, pa su akcije "Kofi deja" pale za 20 odsto.

Indijski mediji spekulišu da je Sidarta bio pod pritiskom zbog velikih dugova. U pismu koje je navodno napisao, Sidarta optužuje neimenovanog partnera da vrši pritisak na njega da otkupi akcije, a poreske vlasti za uznemiravanje i odluke koje su ugrozile likvidnost njegove kompanije.

"Dugo sam se borio, ali sada odustajem", navodno je napisao Sidarta, dodajući da preuzima odgovornost za poslovanje kompanije.

Kompanija, koju je osnovao 1993. godine u Bangaloru, prerasla je u najveći indijski lanac kafe sa preko 1.700 prodajnih mesta u 245 gradova Indije, a prisutna je i na svetskim tržištima.

Koliko je poznato, Sidarta poseduje 33 odsto kompanije, dok njegova žena i porodica imaju još 21 odsto udela u kompaniji, što znači da je kompanija zapravo u većinskom vlasništvu porodice.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja