MASKOTU ZABAVNOG PARKA U JAPANU UBILA VRUĆINA: Nesrećni čovek je 20 minuta plesao u odelu od 16 kilograma! (VIDEO)
Foto: Printscreen

tuga

MASKOTU ZABAVNOG PARKA U JAPANU UBILA VRUĆINA: Nesrećni čovek je 20 minuta plesao u odelu od 16 kilograma! (VIDEO)

Planeta -

U Japanu je jedanaest osoba umrlo, a njih 5000 je hospitalizirano zbog talasa vrućina. Među umrlima je i muškarac koji je radio u zabavnom parku, a koji je glumio maskotu, javlja BBC.

Muškarac (28) je u zabavnom parku radio pola radnog vremena, a u trenutku smrti bio je odeven u tešku odeću, glumeći jednu od maskota parka. Umro je od toplotnog udara u nedelju veče u parku Hirakata u Osaki, nakon što je 20 minuta igrao u odelu težine 16 kg.

Najviša temperatura u parku tokom tog dana je iznosila malo više od 33 stepena, dok je u večernjim satima bila skoro 29 stepeni. Muškarac je izgubio svest pa je hitno prevezen u bolnicu, gde je i umro. Zabavni park je nakon toga otkazao sve događaje sa maskiranjima i nošenjem kostima.

Zvanični podaci pokazuju da je više od 5.000 ljudi tražilo bolničko lečenje zbog vrućine koja je pogodila Japan tokom prošle nedelje. Više od 50 odsto osoba koje su hospitalizirane je imalo 65 ili više godina. Zabrinjavajuće je da će temperature i tokom sledeće nedelje ostati nadprosečno visoke.

Najviše temperature od oko 37 stepeni zabeležene su u ponedeljak u prefekturi Gifu u centralnom Japanu i prefekturi Ivate na severu zemlje. Prema podacima japanske meteorološke agencije, u oko 80 odsto praćenih meteoroloških stanica temperatura je bila 30 ili više stepeni.

To nije prvi put da je ovu zemlju zahvatio talas vrućina. U junu prošle godine meteorološka agencija proglasila je toplotni talas prirodnom katastrofom nakon što je za nedelju dana od vrućine umrlo 65 ljudi.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track