SVI SU MISLILI DA SU DEČACI NESTALI, A ONDA JE SLUČAJ DOBIO ŠOKANTNI OBRT: Dvojica tinejdžera sejala smrt na svom putu, danima izmiču policiji, a sada su se dokopali neprohodnog područja opkoljenog šumama i močvarama! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

potera

SVI SU MISLILI DA SU DEČACI NESTALI, A ONDA JE SLUČAJ DOBIO ŠOKANTNI OBRT: Dvojica tinejdžera sejala smrt na svom putu, danima izmiču policiji, a sada su se dokopali neprohodnog područja opkoljenog šumama i močvarama! (VIDEO)

Planeta -

Velika potera za dvojicom tinejdžera osumnjičenih za tri ubistva u Kanadi još nije rezultirala njihovim hapšenjem.

Kem Mekleod (19) i Brajer Šmegelski (18), policija je čak pre nedelju dana zaustavila zbog rutinske kontrole na alkohol, ali su posle toga su pušteni jer još nisu bili osumnjičeni za ubistva.

Oni su u bekstvu otkako su otputovali od kuće pre tri nedelje. Najpre se verovalo da su napustili svoje domove u Vankuveru u potrazi za poslom. Međutim, posle otkrića tela univerzitetskog profesora i mladog para u Britanskoj Kolumbiji, za koje se veruje da ih je navedeni dvojac ubio, njihovo putovanje nastavilo se na istok.

Kanadska policija poslednja dva dana pretražuje malo mesto Jork Landing u unutrašnjosti Manitobe gde su navodno viđeni u nedelju. Pripadnici lokalne patrole rekli su policiji da su dvojica mladića posle toga pobegla u šumu. U Jork Landing može da se dođe samo avionom ili trajektom iz 90 km udaljenog Gilama gde su tinejdžeri viđeni poslednji put. Čitavo područje okruženo je šumama i močvarama.

Stanovnicima mesta, kojih je svega 500, upozoreni su da budu oprezni i da vrata svojih kuća drže zaključana i jave policiji ako vide bilo šta sumnjivo.

Policija i dalje pretražuje šire područje Jork Landinga vazdušnim i kopnenim putem. Načelnik mesta Split Lejk javio je kanadskim medijima da su osumnjičeni prošli kroz grad pre nedelju dana na svom putu za Gilam.

Nakon što su stali da bi kombi napunili gorivom, policija ih je testirala na alkohol i nakon toga pustila jer je u prtljažniku kombija našla samo opremu za kampovanje. "Nismo znali da je reč o osumnjičenima za ubistvo. To smo saznali tek kada su napustili naše mesto", rekao je načelnik.

Mekleod i Šmegelski su se u početku vodili kao nestali nakon što im je 19. jula izgoreo kombi u blizini mesta Diz Lejk. Nekoliko kilometara dalje policija je pronašla telo ubijenog profesora Leonarda Dajka. Mladići su proglašeni osumnjičenima za ubistvo američko-australskog para, 24-godišnje Čajne Diz Lukasa Faloua. Tela su nađena uz auto-put. Dvojica mladića smatraju se "naoružanima i opasnima" te se ljudima savetuje da im ne prilaze.

Kurir.rs/BBC

Foto YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track