DŽIHADISTI PONOVO PRETE ZAPADU: Goreće Vestminster, razorićemo Njujork, pobićemo ih sve!
Foto: Printskrin

ŠOK

DŽIHADISTI PONOVO PRETE ZAPADU: Goreće Vestminster, razorićemo Njujork, pobićemo ih sve!

Planeta -

LONDON - Džihadisti iz Islamske države zapetili su Zapadu novim krvoprolićima u terorističkim napadima, a glavne mete su im London, Njujork i San Francisko.

Pretnje se nalaze na posterima sa slikama terorista i objavljene su na internetu, navode britanski mediji.

Prete klanjem

Na jednom od postera piše: „Pobićemo ih sve“ i „Zaklaćemo ih i gledati kako umiru“. Takođe, napravljene su montaže na kojima se vidi terorista sa bombom u rancu kako šeta Menhetnom i preti razaranjem Njujorka, ali i slike Vesminstera u Londonu kako gori.

"Uz našu krv dolazi naš uspeh, daćemo sve od sebe da uništimo nevernike", poručili su džihadisti.

Oni su zapretiili i drugim hrišćanskim zemljama, a, kako je Kurir pisao, američka ambasada u Prištini upozorila je u petak da su mogući teroristički napadi u južnoj srpskoj pokrajini.

foto: Printskrin

Kalifat

IS je izveo veliki broj napada u Evropi i Americi između 2015. i 2017. godine, od kojih je najpoznatiji masakr u Parizu, kada su u sinhronizovanom udaru na Stad de Frans, klub Bataklan i nekoliko lokala ubili 138 ljudi.

Oni su u jednom trenutku toliko ojačali u Siriji i Iraku da su zauzeli veliku teritoriju i proglasili je kalifatom. Međutim, američka vojska, sa jedne, i ruska i iranska, sa druge strane, uspele su da ih poraze i ponovo marginalizuju.

(Kurir / Foto:Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track