Porodica ubice saoseća sa žrtvama i moli za privatnost

Porodica ubice saoseća sa žrtvama i moli za privatnost

Planeta -
Osim jednog prekršaja u saobraćaju, nije imao drugih sukoba sa zakonom, prenela je televizija En-Bi-Si

DENVER - Porodica Džejmsa Holmsa, koji je osumnjičen da je u bioskopu u predgrađu Denvera ubio najmanje 12 ljudi, saopštila je danas da saoseća sa porodicama svih žrtava i zamolila medije da poštuje njihovu privatnost. Policijski poručnik Andra Braun pročitao je u San Dijegu, gde porodica živi, njihovo pismo, u kome kažu da sarađuju u istrazi i da mole da se poštuje njihova privatnost u ovim teškim trenucima.

Braun je rekao da je osumnjičen Holms do odlaska u Denver živeo sa roditeljima u San Dijegu i da je u tom gradu završio srednju školu. Američki mediji su ranije javili da Holms nije od ranije poznat policiji i da nije bilo nikakvih naznaka da bi mogao tako nešto da izvede. Dvadesetčetvorogodišnji Holms je do prošlog meseca bio student medicine na Univerzitete Kolorado, kada je napustio kampus u kome je živeo.

Osim jednog prekršaja u saobraćaju, nije imao drugih sukoba sa zakonom, prenela je televizija En-Bi-Si (NBC). Prema policijskim podacima, nije bio pripadnik nijedne militantne grupe, a nije se nalazio ni na listi onih koji su pod prismotrom bezbednosnih službi. U pucnjavi na premijeri novog filma o Betmenu u blizini Denvera sinoć je poginulo 12 ljudi, a više od 50 je povređeno, a Holms se nakon svega bez otpora predao policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track