ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO HRVATICE (14): Za ubicom su tragali 12 godina, a sada njena majka Vesna strahuje da bi on mogao da se izvuče! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

SUROVI ZLOČIN

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO HRVATICE (14): Za ubicom su tragali 12 godina, a sada njena majka Vesna strahuje da bi on mogao da se izvuče! (VIDEO)

Planeta -

Suđenje Aliju K., optuženom za ubistvo ćerke Hrvatice trebalo je da počne 31. jula ali je odloženo. Prema informacijama Bilda, početak suđenja je odložen jer sastav sudskog veća nije bio poznat na vreme. Novi datum početka suđenja je 7. avgusta.

Podsetimo, Georgina Kruger je nestala 2006. godine dok se vraćala iz škole. Tužilašstvo muškarca (44) tereti da je tada 14-godišnju Georginu presreo dok se vraćala iz škole i da ju zatvorio u podrum svog doma u Berlin-Moabitu. Tukao ju je dok nije izgubila svest, pa potom silovao.

Bojao se da ga ne otkriju pa je devojku zadavio i sakrio njeno mrtvo telo. Telo policija do danas nije pronašla. Policija je godinama tapkala na mestu, a onda je Ali K. sve priznao istražitelju, koji je bio na tajnom zadatku.

Mišel (19), sestra nestale devojke kaže da će biti na suđenju jer želi da vidi počinioca. Ona je imala šest godina kada joj je sestra nestala.

"Iza moje majke Vesne, bake Veronike i mene su godine straha i nade. Naša majka se sve vreme nadala da Georgina negde živi i da je srećna. To je trajalo sve do prošlog decembra kada je počinilac uhapšen. Mama, baka i ja smo se zagrlile i zajedno smo plakale.

Sada imamo jedan odgovor i možemo da počnemo da procesuiramo stvari. Strašno je da nemamo mesto na kojem možemo oplakivati našu Georginu", kaže sestra. Dodaje kako je majka Vesna jedva izdržala vest o smrti ćerke i da je baka imala nekoliko nervnih slomova.

"Samo je jela i nije ništa govorila. Majka je u strahu da počioca neće kazniti jer nisu pronašli telo. Majka je rekla da bi on trebao da odleži barem toliko koliko smo se mi nadale da je Georgina živa. Ne znam da li će majka imati snage da ode na sud i ne znam kako će reagovati kada vidi počinioca", zaključuje Mišel.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja