TRAMP POSLE 2 MASAKRA TRAŽI NOVE ZAKONE: Smrtne kazne za masovne ubice ODMAH! Ovo je NAPAD NA AMERIKU! (VIDEO)
Foto: EPA, AP

ZAHTEV

TRAMP POSLE 2 MASAKRA TRAŽI NOVE ZAKONE: Smrtne kazne za masovne ubice ODMAH! Ovo je NAPAD NA AMERIKU! (VIDEO)

Planeta -

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp naložio je Ministarstvu pravde da predloži takve zakone koji će osigurati da se oni koji počine masovna ubistva i zločine iz mržnje suoče sa smrtnom kaznom, kao i da ta najteža kazna bude odlučno i brzo sprovedena.

U obraćanju u Beloj kući posle dve smrtonosne pucnjave u Teksasu i Ohaju, Tramp je dodao da se stranačka pripadnost mora u tom smislu ostaviti po strani i biti jedinstven u osudi pošto ti "varvarski masakri predstavljaju napad na naše zajednice, na našu naciju i zločin protiv čovečnosti".

foto: EPA

On je upozorio i na opasnost koji nose Internet i društvene mreže, kao i na brutalne i krvoločne video igre koje su, kako je rekao, odgovorne za "glorifikaciju nasilja u našem društvu".

"Moramo osigurati da oni koji predstavljaju rizik za javnu bezbednost nemaju pristup oružju, a i ako ga imaju - da im oružje može biti oduzeto po kratkom postupku", rekao je Tramp i naglasio da su "mentalne bolesti te koje su okidač, a ne oružje".

foto: EPA

Šef Bele kuće je rekao i da su masovna ubistva koja su se dogodila u El Pasu, Teksasu i Dejtonu, Ohaju "napad na Ameriku" i pozvao da se jednoglasno osude rasizam i ideja o superiornosti belaca.

foto: AP

"Moramo pobediti ove zle ideologije. U Americi nema mesta mržnji. Mržnja razara um, srce i dušu", rekao je Tramp i dodao da federalne vlasti asistiraju u istragama masovnih ubistava. On je takođe4 pozvao FBI da istražuje zločine iz mržnje i domaći terorizam.

Gradonačelnik grada El Paso u Teksasu Di Margo najavio je da će Tramp posetiti taj grad u sredu. Ipak, bivši kongresmen Teksasa Beto i Rurk, koji je poreklom iz El Pasa rekao je da bi Tramp trebalo da se drži dalje od tog grada jer "pomaže" da "dođe do onoga što smo videli u El Pasu".

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track