Najnovije vesti

PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI JOŠ JEDNE UBIJENE TINEJDŽERKE U RUMUNIJI: Monstrum koji je silovao i ubio Aleksandru, priznao da je ubio i Luizu! Pljušte ostavke zbog propusta policije! (FOTO, VIDEO)
Foto: printscreen YT

jezivo

PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI JOŠ JEDNE UBIJENE TINEJDŽERKE U RUMUNIJI: Monstrum koji je silovao i ubio Aleksandru, priznao da je ubio i Luizu! Pljušte ostavke zbog propusta policije! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Rumunsko državno tužilaštvo saopštilo je da je pronašlo posmrtne ostatke koji bi mogli da pripadaju drugoj devojci koju je oteo i ubio osumnjičeni koji je uhapšen pre deset dana. Ta informacija je potresla Rumuniju. 

"Torba sa posmrtnim ostacima i sa pepelom pronađena je na mestu koje je naveo osumnjičeni, u šumi blizu Karakala, na jugu zemlje", rekla je portparolka državnog tužilaštva za borbu sa organizovanim kriminalom (DIICOT) Mihaela Porime.

Osumnjičeni, Georgi Dinka (65), mehaničar iz Karakala, rekao je da posmrtni ostatci pripadaju Luizi, dodala je Porime uz napomenu da se čekaju rezultati DNK analize kako bi se potvrdio identitet žrtve.

foto: Printscreen YT

Dinka je priznao otmicu i ubistvo dve devojke, Aleksandre Maćesanu (15) i Luize (19), ali nije rekao gde je sklonio telo poslednje koja se od aprila vodi kao nestala.

DIICOT je u subotu potvrdio Aleksandrinu smrt na osnovu DNK analize, dodajući da genetski profil zuba pronađenih u limenoj bačvi iza kuće odgovara onom roditelja devojčice.

Hiljade ljudi je učestvovalo u protestima osuđujući "nesposobnost" policije koja je odugovlačila sa pokretanjem istrage o nestanku devojaka.

Aleksandra je 25. jula sa telefona u kući otmičara tri puta pozvala broj 112 za hitne slučajeve govoreći da je dan ranije oteo muškarac i silovao, dajući podatke o mestu gde je zatočena.

Policiji je trebalo 19 sati da pronađe kuću osumnjičenog i uđe. Prilikom pretresa zatekli su jezivu scenu i raskomadana telo devojčice.

Nakon serije velikih grešaka koje su policijskog načelnika Joana Budu koštale dužnosti. Ministar unutrašnjih poslova Nikolae Moga podneo je ostavku a protiv nekolicine policajaca i državnih tužilaca se vodi postupak zbog propusta u istrazi.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...