GRKA PRETUKLI NA PLAŽI NA HALIKIDIKIJU JER NIJE HTEO DA POMERI PEŠKIR: Sukobio se sa zakupcima, dobio batine pred ženom i decom (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

bahati zakupci

GRKA PRETUKLI NA PLAŽI NA HALIKIDIKIJU JER NIJE HTEO DA POMERI PEŠKIR: Sukobio se sa zakupcima, dobio batine pred ženom i decom (VIDEO)

Planeta -

Jedan Grk pretučen je na plaži na Halkidikiju u prisustvu supruge i dece, samo zato što je hteo da svoj peškir prostre u blizini plažnog bara.

U Grčkoj, inače, važi pravilo da nema privatnih plaža, već da zakupci mogu da zakupe samo deo plaže, tako da prva tri metra od mora ostave slobodno, gde svako može da dođe i koristi besplatno. Međutim, za to pravo i sami Grci, ali i turisti moraju bukvalno da se izbore zbog bahatih i gramzivih zakupaca.

Upravo se to desilo i ovom Grku čiji je video sa upozorenjem turistima objavljen na Fejsbuku.

"Kafići nastavljaju sa okupacijom plaža na Halkidikiju! Čovek je sa svojom porodicom došao na plažu Ahladu blizu Sartija, postavio svoje stvari. U tom trenutku mu je vlasnik kafića rekao da ode iz bara, tj. sa plaže. Kada je odbio krenuli su da ga izbacuju čuvari bara, gorile", napisao je jedan od administratora Fejsbuk grupe "Live from Greece".

Podsetimo, u Grčkoj ne postoje privatne plaže i turisti zapravo svaku plažu mogu da koriste besplatno. Postoji mogućnost zakupa plaže, ali on se ne odnosi na prostor duž samog mora i širine tri metra od vode.

Ipak, mnogi bahati zakupci ne dozvoljavaju kupačima da priđu vodi, a problemi često nastaju i ukoliko pokušate da unesete svoj frižider, hranu, piće, raširite peškir, odnosno, odbijete da koristite njihovu ležaljku.

Turistima se savetuje da ukoliko se njima ovako nešto dogodi da se obrate policiji ili obalskoj straži.

Kurir.rs Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track