Najnovije vesti

TRAMPA NE BRINE TRGOVINSKI RAT SA KINOM: U vrlo snažnoj smo poziciji, dolaze nam kompanije, divno je to gledati!
Foto: AP

reakcija

TRAMPA NE BRINE TRGOVINSKI RAT SA KINOM: U vrlo snažnoj smo poziciji, dolaze nam kompanije, divno je to gledati!

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp odbacio je danas zabrinutosti zbog dugotrajnog trgovinskim ratom sa Kinom, navodeći da su Sjedinjene Države "u vrlo snažnoj poziciji", dan nakon što je njegova administracija podigla tenzije etiketirajući zvanični Peking kao "valutnog manipulatora".

Tramp, koji je prošle nedelje najavio da će od 1. septembra uvesti tarife na preostali uvoz kineske robe u vrednosti 300 milijardi dolara, pokušao je takođe da umiri američke poljoprivrednike, nakon što je Kina prekinula uvoz američkih poljoprivrednih proizvoda i povećala niz dodatnih carina na poljoprivrednu robu iz SAD.

 

"Ogromne sume novca iz Kine i drugih delova sveta slivaju se u Sjedinjene Države po osnovu bezbednosti, investicija i kamatnih stopa! U vrlo snažnoj smo poziciji. Kompanije takođe dolaze u SAD u velikom broju. Divno je to gledati!", napisao je Tramp na Tviteru.

 

Takođe je poručio da će nastaviti da podržava američke poljoprivrednike, kojima je njegova administracija već ponudila paket pomoći u iznosu od 16 milijardi dolara kao nadoknadu za gubitke zbog aktuelnog trgovinskog rata.

 

"Naši izuzetni američki farmeri znaju da Kina neće moći da im naudi jer je njihov predsednik stao uz njih i učinio ono što nijedan drugi predsednik ne bi uradio. Učiniću to ponovo sledeće godine ako bude potrebno!", napisao je Tramp u drugom tvitu.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...