SALVINI PRETVORIO ODMOR U OFANZIVU ŠARMA: Pokazuje "zmijsko telo", slika se sa svima, di-džejiše na plaži i osvaja srca Italijana ko niko drugi!
Foto: Profimedia

KAŽEM ODMOR, MISLIM KAMPANJA

SALVINI PRETVORIO ODMOR U OFANZIVU ŠARMA: Pokazuje "zmijsko telo", slika se sa svima, di-džejiše na plaži i osvaja srca Italijana ko niko drugi!

Planeta -

Većina Italijana avgust koristi za odmor i beg iz grada, a Mateo Salvini nije izuzetak. Vođa krajnje desne Lige i ministar policije uslikan je kako se odmara na plaži Papiti: pravio je selfije, pio koktele i pokazao svoje veštine za di-džej pultom - što pokazuje da on, zapravo, i nije na odmoru.

Stigao je čak i da održi miting i nekoliko konferencija za štampu, na kojima je napao Brisel i svoje koalicione partnere iz Pokreta pet zvezda, izvređao reportera koji je snimio njegovog sina na policijskom džet skiju i obrušio se na romsku zajednicu, zbog čega mu je jedna žena koja živi u logoru u Milanu rekla da "zaslužuje metak u glavu".

Otkako je prošle godine preuzeo funkciju, Salvini je neprestanoj kampanji. Njegovi kritičari kažu da više vremena provodi na skupovima i u televizijskim emisijama nego radeći svoj posao, ali čini se da se njegova strategija isplatila: podrška Ligi popela se na 38 posto, što je skoro duplo više u odnosu na prošlogodišnji izborni rezultat.

foto: Profimedia

Salvinijeva kampanja tokom odmora pokazala se toliko uspešnom da planira da je ponovi na jugu Italije u nadi da će konsolidovati svoju biračku bazu uoči mogućih prevremenih izbora.

foto: Profimedia

Parlament zvanično odlazi na pauzu sledeće nedelje, a Salvini će početi obilazak plaža Ancije, Abrucoa, Apulije, Kalabrije i Sicilije. Ovi radni odmori samo će doprineti njegovoj reputaciji "narodnog čoveka", koja ga je uz vatrenu retoriku i dovela na poziciju.

foto: Profimedia

"Nikada nisam glasao za Ligu, ali hoću sledeći put. On je jedini političar koji govori i ponaša se kao mi", kaže Marko Kodađone (35), radnik u fabrici, koji planira da u četvrtak dođe na plažu Abrucan i sluša muziku koju će kao di-džej puštati Salvini.

foto: Profimedia

Ministar i jedan od dva zamenika premijera naporno radi na povećanju podrške na jugu zemlje. Njegova stranka, ranije poznata kao Liga za Sever, svoj rani uspeh je izgradila napadajući "korumpiran jug", a i dalje je popularnija na severu Italije.

foto: Profimedia

Salvini će pokušati da osvoji podršku južnjaka nastupajući kao di-džej na mestima udaljenim od turističkih trasa, ali i u popularnim letovalištima kao što su Tropea i Taormina.

Kurir.rs/Politico

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja