MILIJARDER PEDOFIL OBAVLJAO PRLJAVE POSLOVE U LUKSUZNOJ ZGRADI NA MENHETNU: Maloletne manekenke posećivali su bogati klijenti, a čest gost bio je i jedan bivši premijer! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

otkriveni novi detalji

MILIJARDER PEDOFIL OBAVLJAO PRLJAVE POSLOVE U LUKSUZNOJ ZGRADI NA MENHETNU: Maloletne manekenke posećivali su bogati klijenti, a čest gost bio je i jedan bivši premijer! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Pre svog produženog boravka u njujorkškom zatvoru, seksualni prestupnik Džefri Epstajn je uživao u nekim od najekskluzivnijih američkih nekretnina. O njegovim vilama, rančevima i privatnom ostrvu naširoko se pisalo, ali ono što se malo zna jeste da je osuđeni pedofil decenijama svoje misteriozne poslove obavljao u stambenoj zgradi u Drugoj aveniji na Menhetnu.

Luksuzna zgrada je u vlasništvu milijarderovog brata Marka Epstajna, a jedan od najčešćih gostiju bio je bivši izraelski premijer i ministar odbrane Ehud Barak, piše "Biznis insajder".

Prema imovinskim i sudskim izveštajima, Epstajn je devojke, saradnike i zaposlene smeštao u neki od 200 stanova zgrade u 66. ulici. Zgrada na papiru pripada firmi njegovog brata, ali izveštaji pokazuju da Epstajn ima kontrolu nad njom.

Neke od aktivnosti u zgradi vezane su za poslove bogatog finansijera, ali je ona bila dom i njegovog bivšeg poslovnog partnera Žana Luka Brunela, osnivača modeling agencije MC2.

U nekoliko stanova bilo je smešteno po četiri maloletnih manekenki, uglavnom iz inostranstva. Nakadašnja sekretarica agencije rekla je da je njen posao bio i nabavljanje viza za manekenke i da se seća Epstajnovog besnog ispada kada jedna od devojaka, 14-godišnja Nađa Marčinkova, nije dobila vizu.

Policijski izveštaj iz 2006. godine, kada je Epstajn prvobitno osuđen za seksualno zlostavljanje i trgovinu maloletnicama, navodi Nađu Marčinkovu kao jednu od njegovih žrtava. Do suđenja je imala 22 godine i radila je kao Epstajnova asistentkinja.

Ona je, zajedno sa još tri devojke, dobila imunitet za moguće saučesništvo prilikom Epstajnove kontoverzne pogodbe kojom je priznao krivicu u zamenu za samo 13 meseci zatvora.

Marčinkova, Sara Kelen, Adriana Ros i Lesli Grof, četiri devojke za koje se smatra da su učestvovale u Epstajnovoj operaciji trgovine seksualnom robljem, delile su još nešto - adresu u 66. ulici. Na toj adresi je Epstajnov avokat Deren Indike živeo više od decenije.

Bivši izraelski premijer Ehud Barak nije uslikan ispred ove zgrade kao ispred Epstajnove lične rezidencije, ali ipak nije uspeo da sakrije svoje posete. Komšije kažu da je on godinama periodično obilazio zgradu.

Bivši stanari su rekli da jedan od Barakovih telohranitelja obavezno ostane u lobiju dok je on u nekom od stanova, kao i da je poslednji put viđen u zgradi početkom godine.

Kurir.rs/Biznis Insajder

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja