Najnovije vesti

AMERIKANCI ZATVORILI GLAVNU VOJNU BIOLOŠKU LABORATORIJU: Od ebole i antraksa pravili biološko oružje, sad im se to vraća! SMRT CURI U OTPADNE VODE!
Foto: Profimedia, Printscreen YouTube/Fox News

JEZIVO!

AMERIKANCI ZATVORILI GLAVNU VOJNU BIOLOŠKU LABORATORIJU: Od ebole i antraksa pravili biološko oružje, sad im se to vraća! SMRT CURI U OTPADNE VODE!

Planeta

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izdao je nalog da se obustave istraživanja u američkom vojno-medicinskom objektu Fort Detrik, koji je jedan od centara američkog programa biološkog oružja, zbog problema u novom sistemu za dekontaminaciju otpadnih voda.

Ovom objektu je, na zahtev CDC-a, oduzeta licenca za istraživanja smrtonosnih virusa poput ebole, malih boginja i antraksa, prenosi Indipendent.

CDC je doneo ovu odluku jer je inspekcija utvrdila brojne probleme u ovom objektu koji se odnose na novi sistem za dekontaminaciju otpadnih voda, a koji baza koristi otkad je postrojenje za sterilizaciju parom, koje su prethodno koristili, oštećeno tokom oluje prošle godine.

 

Iako je američki program biološkog oružja i zvanično zatvoren 1969. godine, u Fort Detriku su i dalje obavljana "odbrambena istraživanja" određenih smrtonosnih patogena.

 

Portparol laboratorije Kare Vander Linden rekao je da uprkos nalogu za suspenziju nije bilo curenja opasnih materija ili pretnji po javno zdravlje, dodaje list.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...