DANSKU POTRESLA EKSPLOZIJA U PORESKOJ UPRAVI: Ista stvar se dogodila i pre 16 godina na isti datum! (FOTO)
Foto: EPA

ne zna se ko stoji iza ovog napada

DANSKU POTRESLA EKSPLOZIJA U PORESKOJ UPRAVI: Ista stvar se dogodila i pre 16 godina na isti datum! (FOTO)

Planeta -

Jedna osoba je lakše povređena u eksploziji ispred poreske uprave u Kopenhagenu. Policija navodi da je reč o namernom napadu, ali da je prerano govoriti o detaljima.

U eksploziji su razbijena staklena vrata i prozori, a uništena je metalna obloga ispred glavnog ulaza u zgradu u Nordhavnu, severno od centra grada. Policija je zatvorila pristup okolnim ulicama u sredu ujutru, a osoblju je rečeno da se udalji.

foto: EPA

"Neko je ovo namerno uradio. Nije bila nesreća. Pristupili smo ovome vrlo ozbiljno i već sinoć smo pokrenuli široku i sveobuhvatnu istragu. Ne možemo i nećemo prihvatiti takav napad", rekao je glavni policijski inspektor Jorgen Bergen Skov.

foto: EPA

U poreskoj upravi već se dogodila eksplozija pre 16 godina, i to na isti dan, što je policija tada opisala kao vandalizam.

Danska ima neke od najviših poreza u svetu kojima se podupire njen izdašni sistem socijalne pomoći. Ankete pokazuju da Danci uglavnom plaćaju visoke poreze.

foto: EPA

Ozbiljni napadi i nasilje retki su u maloj nordijskoj zemlji s 5,7 miliona stanovnika koja se ponosi ugledom koji je prati zbog sigurnosti i socijalne tolerancije.

"Ovo je nečuven i neprihvatljiv čin", napisao je danski ministar Morten Bodskov na Tviter profilu.

Kurir.rs/Index.hr Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track