ZAPLIVALA U MORU, A ONDA JE PALA MRTVA: Evo zbog čega je raj za odmor postao smrtonosna zamka!
Foto: Printscreen/Youtube

tragedija

ZAPLIVALA U MORU, A ONDA JE PALA MRTVA: Evo zbog čega je raj za odmor postao smrtonosna zamka!

Planeta -

Žena u Nemačkoj preminula je zbog smrtonosnih mikroba u Baltičkom moru, s obzirom da je porast temperature stvorio idealne uslove za razvoj opasnih patogena.

Visoke temperature širom Evrope naterale su mnoge da potraže osveženje u moru, međutim za jednu stariju gospođu odluka se pokazala smrtnosnom.

Žena se zarazila sa smrtonosnim sojem bakterije Vibrio, tvrdi državna kancelarija za zdravlje i socijalnu brigu. Postoji nekoliko sojeva patogena, među ostalim neki od njih pripadaju bakteriji koja 'jede meso', a neki sojevi mogu uzrokovati koleru.

Vibrio bakterija može ući u ljudsko telo na različite načine uključujući i otvorene rane, što može dovesti do infekcije i sepse. Posebno je opasna za one koji imaju kompromitovani imunološki sistem ili hroničnu bolest jetre.

Kako navode nemački mediji, veruje se kako je nesrećno preminula starija žena koja je preminula od bakterije imala imunološki nedostatak. Uslovi uz Baltičko more su idealni za Vibrio bakteriju koja u tim uslovima uspeva.

"Vibrio bakterija se razmnožava posebno kada je sadržaj soli 0,5 posto, a temperatura vode je oko 20 stepeni Celzijusa", izjavila je direktorka Odeljenja za zdravlje Marta Litman, prenosi RT.

Kurir.rs/RT

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track