TRAMP OBJAVIO DETALJE IZ PRELEPOG KIMOVOG PISMA I SAD MU SE CEO SVET OPET SMEJE: Dragi Donalde, izvini zbog raketnih proba! Nije to ništa!
Foto: Profimedia

HIT!

TRAMP OBJAVIO DETALJE IZ PRELEPOG KIMOVOG PISMA I SAD MU SE CEO SVET OPET SMEJE: Dragi Donalde, izvini zbog raketnih proba! Nije to ništa!

Planeta -

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da lider Severne Koreje Kim Džong-un želi još jednom da se sastane sa njim kako bi počeli nuklearni pregovori kad se završe zajedničke vojne vežbe SAD i Južne Koreje.

Tramp je na Tviteru izneo vise detalja iz "prelepog" pisma na tri strane koje mu je, kako je juče izjavio, poslao Kim.

Tramp, koji je na odmoru u svom golf klubu u Nju Džersiju, kaže da se Kim u većem delu pisma žalio na "smešne i skupe vojne vežbe", koje Pjongjang vidi kao pretnju.

Američki predsednik je naveo da mu se Kim izvinio zbog nedavnih testova projektila i da ga je uveravao da će se testovi biti zaustavljeni kada se završe vežbe.

"Radujem se što ću videti Kim Džong-una u ne tako dalekoj budućnosti", napisao je Tramp.

Severna Koreja ispalila je dve kratkodometne balističke rakete u more, što je peta runda testiranja u poslednje tri nedelje.

Dvojica lidera su se sastala tri puta, u Singapuru, Hanoju i u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Na drugom samitu u Hanoju Tramp je odbio Kimov zahtev da ublaži oštre sankcije protiv Pjongjanga u zamenu za raspuštanje severnokorejskog nuklearnog kompleksa.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track