MISTERIJA SMRTI MILIJARDERA PEDOFILA: Patolog tvrdi da je samoubistvo, mediji ubeđeni da je ubijen da ne progovori! Čuvari napravili toliko propusta da je to nemoguće! (VIDEO)
Foto: AP / New York State Sex Offender Registry

čekaju se zvanične informacije

MISTERIJA SMRTI MILIJARDERA PEDOFILA: Patolog tvrdi da je samoubistvo, mediji ubeđeni da je ubijen da ne progovori! Čuvari napravili toliko propusta da je to nemoguće! (VIDEO)

Planeta -

Glavni patolog u Njujorku Barbara Sampson uverena je da je finansijer Džefri Epstajn umro u zatvoru tako što se obesio u zatvorskoj ćeliji gde je očekivao suđenje po optužbi za seks-trafiking, ali čeka više informacija pre nego što zvanično objavi uzrok smrti, javio je Njujork tajms, pozivajući se na neimenovanog gradskog zvaničnika.

Samson je potvrdila da je obavila autopsiju tela Epstajna, koje je pronađeno bez znakova života, prenosi Rojters. Obdukciju je nadgledao privatni patolog u ime Epstajnovih zastupnika.

Na dan kada je Epstajn navodno izvršio samoubistvo, njegovi stražari radili su ekstremno prekovremeno, kako bi nadoknadili nedovoljan broj osoblja, izjavila je za AP osoba upoznata sa događanjima.

Izvor je rekao da je jedan od stražara radio prekovremeno pet dana za redom, dok je drugi imao obavezu prekovremenog rada. Njujork tajms navodi da zatvorsko osoblje nije pratilo protokole, što je, kako se pretpostavlja, vodilo do Epstajnove smrti.

Agencije su ranije javile da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je oduzeo sebi život.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo. Kao rezultat toga, Epstajn je bio pod dodatnim nadzorom.

Zbog svih tih "propusta", za koje je teško verovati da su se slučajno dogodili, i činjenice da su među Epstajnovim prijateljima bili mnogi važni ljudi, uključujući bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, britanskog princa Endrua i niza ostalih, mediji su uvereni da je samoubistvo zapravo ubistvo jer mrtva usta ne govore.

Epstajn se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/New York State Sex Offender Registry

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track