Najnovije vesti

STRAHOTA NA KRŠTENJU U RUSIJI: Pop mlatarao bebom, pa je povredio! Dete vrištalo od užasa, uznemirena majka pokušala da intervenište! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

drama u crkvi

STRAHOTA NA KRŠTENJU U RUSIJI: Pop mlatarao bebom, pa je povredio! Dete vrištalo od užasa, uznemirena majka pokušala da intervenište! (VIDEO)

Planeta

Ruski pravoslavni sveštenik Fotij Nečeporenko (55), koji je služio u crkvi u Gačini blizu Sankt Peterburga, suspendovan je na godinu dana nakon što se pojavio video-snimak na kom se vidi kako "mlatara" bebom za vreme krštenja, dok je novorođenče vrištalo od užasa.

Dete je tom priliikom zadobilo ogrebotine po vratu i ramenima, prenosi Dejli mejl.

Uznemirena majka Anastasija Aleksejeva (24), pokušala je da interveniše kako bi uzela svoje dete od "pomahnitalog" sveštenika. Međutim, on je to odbio, a u borbi da mu zgrabi dete iz ruku, majka je zapalila maramu na sveće.

Aleksejeva je istakla da je dete doživelo stres nakon ovog zastrrašujućeg krštenja.

"Povredio je bebi vrat i ramena. Od tada je moja beba uplašena i redovno iima napade panike i histerije", rekla je užasnuta majka.

Nakon što joj je povratio uplakanog sina Demida, sveštenik joj je rekao da već

26 godina radi svoj posao.

"Učinio je sve da povredi dete. Video je da je beba velika i da nije moguće da je potopi u tako maloj posudi. Mogao je da zapljusne detetu vodu po glavi, ali nije želeo, nastavio je po svom. Maleni je plakao, a ja sam se bojala i dotrčala sam do njega da mu uzmem dete iz ruku. Umalo sam se zapalila tom prilikom, pošto je plamen sveće zahvatio moju maramu", dodala je Aleksejeva.

Novinska agencija Fontanka izvestila je da je ceremonija krštenja, koja je koštala 3.500 rubalja (oko 50 evra), ličila na sadističku vežbu, a beba je dobila ogrebotine i modrice.

Pre nego što je suspendovan, sveštenik se branio i okrivio majčinu "jaku emociju".

"Pa, šta se dogodilo? Ništa, i uopšte nisam kriv. Majka je preterano emotivno odreagovala. Ona je osoba bez crkvenog iskustva, nije bila spremna za krštenje bebe", rekao je suspendovani sveštenik.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...