AMERIČKI TUŽILAC BESAN: Bilo je ozbiljnih propusta u zatvoru u kom se ubio milijarder pedofil! Nije smeo da bude sam u ćeliji, a nije bio ni pod pojačanim nadzorom... (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

istraga se nastavlja

AMERIČKI TUŽILAC BESAN: Bilo je ozbiljnih propusta u zatvoru u kom se ubio milijarder pedofil! Nije smeo da bude sam u ćeliji, a nije bio ni pod pojačanim nadzorom... (VIDEO)

Planeta -

Američki glavni tužilac Vilijem Bar izjavio je danas da postoje "ozbiljne nepravilnosti" u saveznom zatvoru u Njujorku u kojem je u subotu pronađen mrtav milijarder Džefri Epstajn, koji je bio optužen za seksualnu zlouotrebu i podvođenje maloletnica.

Bar je rekao da je bio "zapanjen i iskreno besan" kad je čuo za propuste u obezbeđenju ovog zatvorenika.

"Sada slušamo o ozbiljnim nepravilnostima u toj ustanovi koje su dosta zabrinjavajuće i zahtevaju detaljnu istragu", rekao je Bar na konferenciji za novinare.

On je rekao da će se nastaviti istraga o eventualnim Epstajnovim saučesnicima. Obdukcija tela Epstajna je završena, ali detalji još nisu objavljeni. Epstajn se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

Nekoliko medija je navelo je da je Epstajn bio sam u ćeliji, iako bi uvek u ćeliji trebalo da budu dva zatvorenika, i da nije poštovan obilazak svakih 30 minuta.

Milijarder, pronađen povređen 23. srpnja posle prvog pokušaja samoubistva, nije bio ni pod pojačanim nadzorom nakon 29. srpnja.

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće i plaćao im za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track