Najnovije vesti

PRVE KAZNE U SLUČAJU EPSTAJN: Privremeno smenjen upravnik zatvora u kom se ubio pedofil milijarder, a dva čuvara su suspendovana
Foto: AP / New York State Sex Offender Registry, EPA

afera koja trese ameriku

PRVE KAZNE U SLUČAJU EPSTAJN: Privremeno smenjen upravnik zatvora u kom se ubio pedofil milijarder, a dva čuvara su suspendovana

Planeta

Upravnik saveznog zatvora na Menhetnu privremeno je smenjen, a dvojica stražara su suspendovana nakon što je u zatvoru pronađen mrtav pedofil Džefri Epstajn, optužen za seksualno iskorišćavanje maloletnica i organizovanja maloletničke mreže prostitucije.

"Danas je ministar pravosuđa naredio upravi zatvora da privremeno smeni upravnika zatvora do zaključenja istrage FBI-a i glavnog inspektora", stoji u saopštenju portparolke ministarstva Keri Kupek.


Zatvorska uprava je takođe do zaključenja istrage suspendovala dvojicu stražara MCC-a odgovornih za zatvorsku jedinicu u kojoj je bio Epstajn. Razmatra se i mogućnost donošenja dodatnih mera.

foto: EPA

Američki glavni državni tužilac Vilijam Bar je rekao u ponedeljak da su utvrđene velike nepravilnosti i nedostaci za prikladno obezbeđenje zatvora u kojem je bio jedan od najpoznatijih zatvorenika.

 

Nekoliko medija je izvestilo da je Epstajn ostao sam u ćeliji, iako bi u njoj uvek trebalo da budu dva zatvorenika, i da obavezna kontrola od svakih 30 minuta nije bila poštovana.

 

Kurir.rs/Index.hr
Foto: AP/EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...