TAJNI DOKUMENTI O MILIJARDERU PEDOFILU OBJAVLJENI DAN UOČI SAMOUBISTVA: Epstajn na svom OSTRVU ORGIJA držao seksualne robinje i iživljavao se nad njima! Zloglasnim LOLITA EKSPRESOM dovodio najmoćnije ljude Amerike na GOLU MASAŽU! (VIDEO)
Foto: AP, Youtube

SAMOUBISTVO U ZATVORU

TAJNI DOKUMENTI O MILIJARDERU PEDOFILU OBJAVLJENI DAN UOČI SAMOUBISTVA: Epstajn na svom OSTRVU ORGIJA držao seksualne robinje i iživljavao se nad njima! Zloglasnim LOLITA EKSPRESOM dovodio najmoćnije ljude Amerike na GOLU MASAŽU! (VIDEO)

Planeta -

Donedavno tajni, sudski dokumenti o milijarderu pedofilu Džefriju Epstajinu, koji se ubio u zatvoru prošle subote, objavljeni su samo dan pre njegove smrti.

Među hiljadama stranica dokumenata sa kojih je skinuta oznaka tajnosti su i imena nekih od bogatih i moćnih muškaraca - političara, tajkuna i drugih koje optužuju da su zajedno s Epstajnom seksualno iskorišćavali maloletne devojke, od kojih su najmlađe imale 14 godina.

Istraga će se sada, nakon Epstajnove smrti, najverovatnije usredsrediti upravo na one za koje se sumnja da su mu pomagali da seksualno iskorišćava maloletne devojke ili su sami u tome učestvovali. A ta bi istraga mogla, kako se spekuliše, da inkriminiše neke od najmoćnijih i najbogatijih ljudi u Americi.

Prva među njima je 58-godišnja Britanka Gislejn Maksvel, ćerka pokojnog medijskog tajkuna Roberta Maksvela i bivša Epstajnova devojka koja je, prema optužbama, u stvari bila njegova glavna saradnica u vrbovanju i podvođenju maloletnih seksualnih robinja. Bivša domaćica u Epstajnovoj vili u Palm Biču na Floridi opisala je Makselovu kao "madam kuće".

Sudski dokumenti su, naime, i proizašli iz privatne tužbe koju je Epstajnova žrtva Virdžinija Roberts Đufri podnela protiv Makselove. Ova devojka, kao i ostale žrtve, nije mogla da tuži Epstajna jer su na to izgubile pravo u sklopu sudske nagodbe 2008, kad je Epstajn dobio samo 18 meseci zatvora, tokom kojeg je slobodno išao na posao svaki dan i iz kojeg je prevremeno pušten na uslovnu slobodu, iako je već tada otkriveno da je silovao desetine devojaka.

Ali, zato je Đufri mogla da tuži Makselovu. Inače, u tužbi, koju je podnela 2015, ona tvrdi da je bila jedna u nizu Epstajnovih "seksualnih robinja" i da su je Epstajn i njegovi partneri iskorišćavali, odnosno silovali u njegovim vilama u Njujorku, Nju Meksiku, Palm Biču na Floridi i na njegovom privatnom ostrvu Litl Seint Džejms na Karibima, prozvanom "Pedofilsko ostrvo" ili "Ostrvo orgija".

U iskazu koji je Đufri dala, pominju se i neka imena Epstajnovih partnera u zločinu: finansijer Glen Dabin, bivši senator Džordž Mičel, bivši guverner Novog Meksika Bil Ričardson, pokojni naučnik sa MIT Marvin Minski, ali i britanski princ Endrju. Niko od njih nije službeno optužen, barem zasad, a svi poriču optužbe koje je iznela Đufriova.

Ona pominje i da su je silovali "jedan princ" i "jedan strani predsednik", ali da se ne seća njihovih imena - samo da je predsednik "španski", što međutim, može značiti i da je iz neke od zemalja španskog govornog područja.

Tužba koju je podnela protiv Maksvelove rešena je nagodbom 2017. pod javnosti nepoznatim uslovima, ali sud je ipak odlučio da se veći deo dokumenata vezanih uz slučaj može objaviti. U stvari, to je samo prvi paket dokumenata koji će biti objavljen.

"Moj ceo život vrteo se oko toga da zadovoljavam ove muškarce i usreći Gislejn i Džefrija sretnim. Čitav njihov život vrteo se oko seksa", rekla je Đufrijeva advokatima u svom iskazu.

Bila je prisiljena da učestvuje "u orgijama s brojnim drugim maloletnim devojkama", stoji u dokumentima tužbe. Ona tvrdi i da je, osim sa Epstajnom, "bila prisiljena na seksualne odnose sa britanskim princem Endrjuom dok je bila maloletna" i to baš na "Pedofilskom ostrvu". Portparol Bakingemske palate saopštio je kako se "odlučno poriče da je vojvoda od Jorka imao bilo kakav seksualni kontakt ili vezu sa Virdžinijom Roberts". Međutim, zna se da je princ Endrju često bio gost na Epstajnovim zabavama, a iz tog razdoblja postoji i fotografija na kojoj su on i maloletna Džiufre zagrljeni i nasmejani.

Đufri je još 2015. u intervjuu za Majami herald koji je istraživao Epsteinove zločine godinama pre nego što je milijarder pedofil ponovo završio u zatvoru, rekla da je imala 16 godina kad ju je Maksvelova upoznala s Epstajnom. A Virdžinija je te 2000. radila u Mar-a-Lagu, privatnom odmaralištu današnjeg predsednika, a tadašnjeg tajkuna Donalda Trampa. Upravo tamo je Maksvelova i vrbovala.

Iako su Tramp i Epstajn u to vreme bili bliski, a postoje i snimci zabave iz devedesetih na kojoj su njih dvojica okruženi mnoštvom jedva punoletnih devojaka, Epstein je na kraju izbačen iz letnjikovca, navodno zbog napastovanja jedne devojke u odmaralištu, a Tramp tvrdi da nije s njim razgovarao više od 15 godina. Ona u iskazu tvrdi da nije spavala sa Trampom i da nije videla da je spavao ni sa jednom od devojaka koje su, kao i ona, bile Epsteinove seksualne robinje.

Mi Bil Klinton, koji se takođe povezuje sa Epstajnom i koji je, kako je 26 puta leteo njegovim privatnim avionom, koji je postao poznat po zloglasnom nadimku "Lolita ekspres", ne spominje se u izjavi koju je dala Virdžinija

Prema originalnoj optužnici iz 2005., Epstajn je vrbovao maloletne srednjoškolke pod izgovorom da će biti njegove "maserke" i dovodio ih u svoju vilu u Palm Bičuu.

No masaže su morale da izvode delomično ili potpuno gole, a on bi često masturbirao pred njima i tražio da ga diraju. Na kraju bi ih naterao na seks. Kako se navodi u toj optužnici, Epstajn je na ovaj način silovao najmanje 40 devojaka u razdoblju od 2002. do 2005.

Osim Virdžinije, u optužnici se navode i Kortni Vajld, koja je imala 14 godina kad je došla da "masira" Epstajna, Džrenifer Rauz, koja je takođe imala 14 godina, Mišele Lekata, koja je imala 16 godina, i Sara Ransem, koja je bila u dvadesetim godinama. Epstajn ih je sve na kraju prisilio na seks. Ransem je rekla da je čak pokušala da pobegne s "Pedofilskog ostrva", plivajući ali da su je Epstajn i Maksvelova pronašli brodom i uhvatili.

"On mi je rekao da mora da ima tri orgazma dnevno. To je (po njemu) bilo biološki, kao hranjenje", rekla je jedna od devojka koja je "masirala" Epstajna, Johana Sjoberg.

Prema novoj optužnici, podignutoj u julu ove godine, Epstajn je plaćao maloletnicama "stotine dolara" da bi ih "seksualno iskorišćavao i zlostavljao" na razne načine, a naknadno bi nekima od njih plaćao dodatno da "vrbuju nove devojke kako bi na isti način bile zlostavljane".

Milijarderu monstrumu je, da je bio osuđen pretilo 45 godina zatvora, što bi značilo da bi iza rešetaka ostao do kraja života. No iako je bio smešten u istom zatvoru u kojem je suđenje čekao i zloglasni meksički narkobos El Čapo i koji se opisuje kao "stroži nego Guantanamo", Epstajn se u subotu ubiti u ćeliji.

Kurir.rs/Index.hr

Foto AP, Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track