LITICE PORED SIDNEJA ODNELE JOŠ JEDNU ŽRTVU: Zbog selfija devojka preskočila sigurnosnu ogradu, našli je u 30 metara dubokoj provaliji (VIDEO)
Foto: Screenshot

kobna fotografija

LITICE PORED SIDNEJA ODNELE JOŠ JEDNU ŽRTVU: Zbog selfija devojka preskočila sigurnosnu ogradu, našli je u 30 metara dubokoj provaliji (VIDEO)

Planeta -

Mlada turistkinja ostala je na mestu mrtva nakon pada s litice u predgrađu australijskog grada Sidneja.

Prema prvim informacijama, neimenovana 27-godišnja devojka okliznula se i pala pokušavajući da se fotografiše na lokaciji popularnoj po 'selfijima'. Interventne službe obaveštenje o događaju na području Dajmond Beja dobile su u subotu, nešto pre podneva po lokalnom vremenu.

Devojci, koja je sa trideset metara visine pala na stene, pomoć su pokušali da pruže i drugi planinari, ali sve je bilo uzaludno. Njeno telo prevezeno je u mrtvačnicu nakon što je iz kanjona izvučeno helikopterom.

Pozivajući se na očevice nemilog događaja, lokalna policija objavila je, kako javlja britanski Gardian, da je devojka pokušavala da napravi selfi kada je došlo do nesreće.

List upozorava kako je Dajmond Bej već duže vreme popularan među turistima, a posetioci se često penju preko ograde kako bi snimili što bolju fotografiju sebe na litici. Lokalne vlasti u vejverliju ove godine si počele aktivno da rade na ograničavanju pristupa turistima opasnom području.

U planu je postavljanje nadzornih kamera i snažnijih fizičkih barijera kao i uvođenje intenzivnijih patrola od strane rendžera, sve kako bi se stalo na kraj neodgovornim turistima koji, kako ističe Gardian, ugrožavaju sebe ali i svojim fotografijama ohrabruju druge na taj opasan čin.

Kurir.rs/Gardian Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja