NOVI DETALJI MRAČNE PROŠLOSTI PRINCA ENDRUA: Ugostio pedofila Epstajna i nekoliko devojčica u palati dok je kraljica bila tu! Sada se oglasio PRVI PUT OD SKANDALA svetskih razmera (VIDEO)
Foto: AP/EPA/Profimedia

upleten u aferu

NOVI DETALJI MRAČNE PROŠLOSTI PRINCA ENDRUA: Ugostio pedofila Epstajna i nekoliko devojčica u palati dok je kraljica bila tu! Sada se oglasio PRVI PUT OD SKANDALA svetskih razmera (VIDEO)

Planeta -

Napori britanskog princa Endrua da se distancira od osuđivanog pedofila, Džefrija Epstajna, koji se nedavno ubio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu, nisu urodili plodom.

Naprotiv, pojavljuje se sve više dokaza da se sin kraljice Elizabete godinama družio sa Epstajnom u društvu maloletnica.

Tako britanski mediji otkrivaju da je princ Endru čak ugostio pedofila milijardera u Balmoralu, kraljevskoj rezidenciji i to dok je tamo boravila i sama kraljica.

Navodno, jedna od devojaka koja se nalazila na tom putu, kazala je da je princ organizovao žurku sredinom 1999. godine, kada je Epstajn već uveliko krenuo da podvodi maloletnice za zabavu bogatih.

Snimljen je kako proviruje kroz drvena vrata jedne vile na Menhetnu dok se pozdravlja sa mladom brinetom koja je napuštala kuću od 69 miliona evra.

Podsetimo, osvanuo je i snimak princa Endrua kako ležerno otvara vrata Epstajnove vile i pozdravlja jednu devojku.

Na snimku se vidi i kako nakon pozdrava proverava da li je neko možda bio svedok ovog susreta.

Video je snimljen 6. decembra 2010. godine, kada je princ bio u poseti Epstajnovoj vili, koju su mnoge žrtve nazvale "kućom užasa".

Džefri Epstajn
Džefri Epstajn foto: AP

U međuvremenu, princ Endru se oglasio prvi put posle Epstajnove smrti, doduše šturim saopštenjem.

"Vojvoda od Jorka je zgrožen nedavnim natpisima o navodnim zločinima Džefrija Epstajna. Princ Endru osuđuje svako iskorišćavanje bilo kog ljudskog bića i nagoveštaj da bi on mogao da odobrava, hrabri ili učestvuje u ovakvom ponašanju je odvratno", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Epstajn je godinama podvodio i seksualno zlostavljao maloletnice. Dok je čekao suđenje obesio se u zatvoru. Iako su se pojavile mnoge glasine da u ovom slučaju nikako ne može da se radi o samoubistvu, patolog je objavio zvaničan izveštaj sa autopsije potvrdivši da se Epstajn ubio vešanjem.

Na listi njegovih klijenata i dugogodišnjih poznanika su mnoge poznate svetske ličnosti, poput pomenutog britanskog princa, ali i bivšeg predsednika Bila Klintona i sadašnjeg Donalda Trampa.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: EPA/AP/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track