LABURISTI TRAŽE DA BRITANSKI PARLAMENT PREKINE LETNJU PAUZU: Ne pravite se Englezi, moramo da pričamo o Bregzitu bez dogovora!
Foto: Profimedia

STRAH OD POSLEDICA

LABURISTI TRAŽE DA BRITANSKI PARLAMENT PREKINE LETNJU PAUZU: Ne pravite se Englezi, moramo da pričamo o Bregzitu bez dogovora!

Planeta -

LONDON - Britanski parlament treba odmah da prekine letnju pauzu kako bi održao sednicu o Bregzitu, izjavio je danas Džon Makdonel, drugi čovek opozicione Laburističke partije, pošto su procurili dokumenti vlade o mogućim rizicima izlaska Britanije iz EU bez dogovora.

Kako je Sandej tajms juče objavio pozivajući se na poverljiv dokument britanske vlade o rizicima Bregzita, u slučaju izlaska bez dogovora Velika Britanija će se suočiti s nestašicom goriva, hrane i lekova.

"Neophodno je ponovo okupiti poslanike zato što nam treba vremena za odgovarajuću debatu o tome", rekao je Makdonel za radio BBC.

Parlament je na pauzi do 3. septembra.

Laburisti, koji se protive izlasku Britanije bez dogovora sa EU, žele da obore vladu premijera Borisa Džonsona i formiraju koaliciju na čelu sa svojim liderom Džeremijem Korbinom, kako bi odložili Bregzit.

Makdonel je rekao da u parlamentu postoji većina koja želi da spreči Bregzit bez dogovora i da će Korbin uskoro razgovarati sa rivalskim liderima o načinu na koji se to najbolje može uraditi.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track