Najnovije vesti

DAMASK OSUDIO ULAZAK TURSKOG VOJNOG KONVOJA NA SVOJU TERITORIJU: To je agresija i strašno kršenje teritorijalnog integriteta Sirije!
Foto: AP

SIRIJA U ŠOKU!

DAMASK OSUDIO ULAZAK TURSKOG VOJNOG KONVOJA NA SVOJU TERITORIJU: To je agresija i strašno kršenje teritorijalnog integriteta Sirije!

Planeta

Ministarstvo inostranih poslova u Damasku najoštrije je osudilo ulazak konvoja turskih oklopnih vozila s municijom u Siriju i dodalo da smatra Ankaru "potpuno odgovornom za posledice ovog snažnog kršenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije".

Sirijski državni mediji tvrde da turske snage žele da pomognu pobunjenicima u Han Šejkunu koji se bore protiv ofanzive sirijske vlade, nazivajući taj čin agresijom.

Dok Turska nije zvanično komentarisala navode o konvoju, Damask upozorava da "ovakvo neprijateljsko ponašanje turskog režima" neće uticati na ofanzivu sirijske vojske u Han Šejkunu, koji se nalazi u Idlibu, duž glavnog auto-puta od Damaska do Alepa.

 

Turska podržava neke pobunjenike na severozapadu Sirije i razmestila je snage u Idlibu u dogovoru sa Rusijom, podseća Rojters. 

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su vazdušni udari pogodili položaje oko turskog konvoja, koji je zastao na auto-putu na severozapadu Sirije. Ta grupa sa sedištem u Londonu takođe navodi da je jedan borac iz redova pobunjenika koji je bio u pratnji konvoja ubijen, a da su drugi ranjeni.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...