PLJUŠTE OSTAVKE ZBOG POKOLJA NA PSIHIJATRIJI: Peta žrtva nasilnog pacijenta preminula, načelnica dala ostavku, protiv svih zaposlenih krivične prijave! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/Stirile PRO TV

UŽAS!

PLJUŠTE OSTAVKE ZBOG POKOLJA NA PSIHIJATRIJI: Peta žrtva nasilnog pacijenta preminula, načelnica dala ostavku, protiv svih zaposlenih krivične prijave! (VIDEO)

Planeta -

BUKUREŠT - Pacijent psihijatrijske bolnice u Rumuniji na smrt je stalkom za infuziju pretukao pet drugih pacijenata i povredio još nekoliko, a zbog toga je ostavku dala načelnica bolnice, dok su protiv svih zaposlenih najavljene krivične prijave.

Sve se odigralo u nedelju u bolnici u mestu Sapoka, na severoistoku Rumunije.

Jedan pacijent (38) je iz čistog mira stalkom za infuziju počeo da masakrira druge ljude oko sebe. Na licu mesta ubio je troje, četvrta žrtva preminula je juče u bolnici, a danas i još jedna 88-godišnja žena.

Posle ovog incidenta načelnik bolnice Viorika Mihalasku podnela je ostavku.

foto: Printscreen YouTube/Stirile PRO TV

"Sve se odigralo za manje od jednog minuta. On nije pokazivao znake da će se dogoditi tragedija", ispričala je ona.

Ministarstvo zdravlja Rumunije najavilo je da će protiv zaposlenih u bolnici biti podnete krivične prijave zbog nemara na radnom mestu.

Rumunski portal "romaniajournal" piše da je povređeno devet osoba, od kojih su neki u komi. Sve žrtve su, kako se navodi, starije osobe koje su primljene u bolnicu zbog demencije i zato nisu reagovale kada su napadnute.

Policija je uhapsila napadača i on je u pritvoru.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track