DRAMATIČAN KRAJ TALAČKE KRIZE U BRAZILU: Policijski snajperista ubio otmičara, 37 talaca oslobođeno (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

PREGOVORI PROPALI

DRAMATIČAN KRAJ TALAČKE KRIZE U BRAZILU: Policijski snajperista ubio otmičara, 37 talaca oslobođeno (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Otmičara autobusa na mostu u Brazilu, koji je više sati držao putnike kao taoce, ubio je policijuski snajperista.

Incident se desio na mostu Rio-Niteroj, koji povezuje Rio de Žaneiro sa gradom Niteroj.

Maskirani muškarac, koji je tvrdio da je bio vojni policajac, što su vlasti demantovale, zaustavio je autobus pred mostom i putnike uzeo za taoce. Oni su kasnije ispričali da je prosuo gorivo po autobusu i da je imao nož i pištolj.

Prema prvim izveštajima, maskirani otmičar je izbacila zapaljeni predmet kroz prozor vozila, a onda je naredio vozaču da zaustavi autobus nasred mosta i pustio je četiri osobe.

Na lice mesta odmah su stigli pripadnici Federalne saobraćajne policije i Vojne policije.

Ispostavilo se da je u autobusu bilo 37 putnika, a otmičarevi motivi nisu jasni. Nije imao nikakve zahteve, pa policija zasad pretpostavlja da je imao psihičkih problema.

"Čovek koji se identifikovao kao vojni policajac zaustavio je autobus na mostu Rio-Niteroj. Pretio je da će zapaliti autobus, izlažući riziku i putnike. Pregovarali smo sa njim kako bismo oslobodili još talaca; ne znamo još uvek koji je bio njegov motiv", rekla je Šejla Sena, portparolka Federalne saobraćajne policije.

1 / 4 Foto: EPA

Pregovori su se vodili preko mobilnog telefona jednog od putnika iz autobusa, koji je predat policiji. Akciju su sprovodili pregovarači iz Bataljona za posebne operacije.

"Naša glavna misija je bila da izvučemo taoce iz vozila i da ih vratimo normalnom životu", izjavio je Mauro Flies, portparol Vojne policije.

"Hipoteza da je otmica bila unapred planirana nije isključena", dodao je Flies.

Kurir.rs/RT/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track