Najnovije vesti

VLADIMIR PUTIN O DRUGOM SVETSKOM RATU: Neke zemlje besramno nameću netačne razloge početka sukoba!
Foto: AP / Maxim Shipenkov / Pool

otvoreno

VLADIMIR PUTIN O DRUGOM SVETSKOM RATU: Neke zemlje besramno nameću netačne razloge početka sukoba!

Planeta

U nekim zemaljama nastavlja se sa nametanjem besramno netačnih razloga za Drugi svetski rat, rekao je večeras ruski predsednik Vladimir Putin, u pozdravnom obraćanju na otvaranju izložbe "1939. Početak Drugog svetskog rata".

Izložba koja je otvorena u Ruskom saveznom arhivu pokriva period između trenutka kada je Čehoslovačka prestala da postoji kao suverena država u martu 1939. i napada Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939.

"Drugi svetski rat je bila užasna nesreća za čitavo čovečanstvo, koja je nanela duboke rane milionima ljudi i ostavila traga na sudbine generacija", podvukao je Putin.

On je naglasio da, nažalost, u nekim zemljama postoje napori da se uzroci za Drugi svetski rat preprave zbog ličnih, političkih i ekonomskih interesa, istorijske činjenice se iskrivljuju, dok se bezobrazno nepošteni pogledi i zaključci nameću na osnovu nagađanja i spekulacija, prenosi TASS.

Prema rečima Putina, u tom smislu će originalni dokazi iz tog vremena, predstavljeni na ovoj izložbi, biti od izuzetne važnosti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track