Najnovije vesti

MISTERIJAMA NIKAD KRAJA: Milijarder pedofil napisao testament dva dana pred smrt, a u njemu spominje i Borisa Nikolića! Evo šta traži od njega! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

IMOVINA VREDNA 577 MILIONA DOLARA

MISTERIJAMA NIKAD KRAJA: Milijarder pedofil napisao testament dva dana pred smrt, a u njemu spominje i Borisa Nikolića! Evo šta traži od njega! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Vodeći svetski mediji preneli su da je Džefri Epstajn, milioner optužen za pedofiliju, ostavio testament samo dva dana pre nego što je pronađen obešen u zatvorskoj ćeliji u Njujorku. Da čitava priča dodatno dobije na misterioznosti, u testamentu su se našla imena onih koji su, po svemu sudeći, to najmanje očekivali.

Iako se ovih dana dosta pisalo o poznanstvu Džefrija Epstajna sa Bilom Gejtsom, vest o tome da se ime njegovog nekadašnjeg savetnika našlo u testamentu pokojnog milionera, dodatno je zainteresovalo svetsku javnost. Da priča bude još zanimljivija, reč je o Borisu Nikoliću, imunologu sa Harvarda koji je, kako stoji u njegovoj bogatoj biografiji, Medicinski fakultet završio u Zagrebu. Radio je i kao naučni savetnik za Bila Gejtsa i njegovu fondaciju.

Boris Nikolić je, kako navode strani mediji, u testamentu imenovan za rezervnog izvršioca, u slučaju da Epstajnovi advokati Daren Indajk i Ričard Kan ne budu u mogućnosti da ispoštuju poslednju volju svog poslodavca te svu njegovu ličnu imovinu ustupe misterioznom entitetu pod nazivom "1953 Trust".

 

Nikolić je navodno bio šokiran ovim saznanjem i nije želeo da prihvati posao koji mu je poveren.

 

"Niko me nije konsultovao i uopšte nemam nameru da ispunim ono što se od mene traži", napisao je nekadašnji savetnik Bila Gejtsa za Blumberg.

Nikolićeva potparolka je izjavila da ne zna zašto je Džefri Epstajn naveo imunologa za rezervnog izvršioca i da pokojni milioner nije ulagao u Nikolićeva istraživanja.

 

Ipak, niko ne može da ospori zajedničke fotografije Epstajna, Borisa Nikolića, Bila Gejtsa iz 2013. godine, prenosi Blic.

 

Testament, koji je prvi otkrio Njujork post, svedoči o preko 577 miliona vrednoj imovini Džefrija Epstajna koji je početkom jula optužen za pedofiliju i podvođenje maloletnica.

Rezultati autopsije pokazali su da je uzrok smrti milijardera Džefrija Epstajna samoubistvo vešanjem, rekla je u subotu portparolka kancelarije šefa patologije grada Njujorka Aja Vorti-Dejvis.

 

Vašington post dan ranije je objavio da je autopsija pokazala da je Epstajnu vrat polomljen na više mesta.

Epstajn je u 10. avgusta pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhetnu gde je čekao suđenje za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje,

U optužnici koja je teretila Epstajna navedeno je da je on namamio desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće i plaćao im za seksualne usluge.

 

Kurir.rs/Dejli Bist

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...