KAKAV BLAM! POGLEDAJTE KAKO JE KRALJ DROGE POBEGAO UKRAJINCIMA SA AERODROMA: Čekala ga deportacija, a on im kao od šale otrčao ispred nosa! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NIKO NIŠTA NIJE PRIMETIO

KAKAV BLAM! POGLEDAJTE KAKO JE KRALJ DROGE POBEGAO UKRAJINCIMA SA AERODROMA: Čekala ga deportacija, a on im kao od šale otrčao ispred nosa! (VIDEO)

Planeta -

Snimci nadzornih kamera sa aerodroma "Borispil" pokazuju sa kakvom lakoćom je pobegao Amos Dov Silver, osnivač najveće svetske mreže prodaje droge preko interneta, i to tokom deportacije.

Takozvani kralj droge doveden je 15. avgusta na aerodrom kako bi bio deportovan nazad u Izrael.

Prošao je kroz pasošku kontrolu i skinuta mu je nanogica. Međutim, dok je čekao da dva pripadnika SBU prođu kroz kontrolu i pokupe svoje stvari, iskoristio je njihovu nepažnju i samo odšetao.

Uputio se ka zoni djuti fri i nestao. Zanimljivo je da niko nije primetio kad je otrčao ka izlazu, već su svi nastavili sa svojim aktivnostima.

foto: Youtube/Printscreen

Odluka o deportaciji doneta je 15. avgusta iako ukrajinske vlasti nisu izvestile izraelske kolege o tome i sami su je izvodili.

"Da, dogodilo se (bekstvo). Njegovo izručenje je bilo isključivoj u nadležnosti Ukrajinske bezbednosne službe (SBU), oni nisu informisali policiju, kancelariju državnog tužioca niti bilo koju agenciju koja je obično uključena u takve procedure. Zato je ta stvar u njihovoj nadležnosti”, navela je tada policija.

Ipak, uprkos neverovatnom bekstvu, strani mediji izveštavaju da je Silver pronađen i deportovan u Izrael.

Amos Dov Silver je osnivač najveće globalne distribucijske mreže droga preko interneta i ima dvojno državljanstvo, SAD i Izraela.

Uhapšen je u Kijevu 15. marta na zahtev Izraela. U to vreme vlasti Ukrajine su označile njegovo hapšenje kao najveću uspešnu zajedničku operaciju ukrajinske policije i kolega iz inostranstva.

U julu je Silver pušten iz pritvora pre suđenja i stavljen u kućni pritvor.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track