Najnovije vesti

VODIO SEDNICU I HRANIO BEBU SVOG KOLEGE: Predsednik Predstavničkog doma Novog Zelanda svojim postupkom oduševio svet! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/The Hectics Family

preuzeo ulogu dadilje

VODIO SEDNICU I HRANIO BEBU SVOG KOLEGE: Predsednik Predstavničkog doma Novog Zelanda svojim postupkom oduševio svet! (VIDEO)

Planeta

Predsednik Predstavničkog doma Novog Zelanda Trevor Malard za vreme parlamentarne rasprave hranio je bebu jednog od predstavnika u tom zakonodavnom telu

Malard je na Tviteru objavio fotografiju sebe kako hrani dečaka poslanika Tamatija Kofeja dok vodi sednicu. Laburistički zastupnik Tamati Kofej objavio je rođenje svog sina u julu. Dete je rođeno preko surogat majke, a biološki otac dečaka je Kofejev partner Tim Smit.

Kofej je u sredu prvi put prisustvovao sednici nakon povratka sa očinskog odsustva, a sa sobom je poveo i svog dečaka.

Predsednik tog zakonodavnog tela Malard, ujedno otac troje dece, preuzeo je ulogu dadilje, ali je istovremeno i predsedavao sednicom.

Sliku je na Tviteru podelio i poslanik Zelenih Garet Hughes koji je napisao da je "divno imati bebu u Zastupničkom domu".

Kofej je poslednji u nizu političara koji su doveli svoje dete na radno mesto, nakon što su to, između ostalih, učinile i britanska poslanica Džo Svinson 2018., kao i australijska senatorka Larisa Voters 2017. godine.

U septembru prošle godine, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern postala je prva političarka u istoriji koja je donela svoju tromesečnu ćerku na zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Kurir.rs/Anadolija

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...