Najnovije vesti

POGUBLJEN ZATVORENIK KOJI JE ROBIJAO ZA SILOVANJE I UBISTVO STUDENTKINJE (19): Smrtna kazna je odlagana 5 puta, do samog kraja tvrdio da je nevin! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/The Texas Tribune

izvršena smrtna kazna

POGUBLJEN ZATVORENIK KOJI JE ROBIJAO ZA SILOVANJE I UBISTVO STUDENTKINJE (19): Smrtna kazna je odlagana 5 puta, do samog kraja tvrdio da je nevin! (FOTO, VIDEO)

Planeta

U Teksasu je izvršena smrtna kazna nad Lerijem Sveringenom (48), koji je još 2000. godine osuđen na smrt zbog otmice, silovanja i ubistva studentkinje Melise Troter (19), a sve do smrti je tvrdio da je nevin.

"Bože, oprosti im jer ne znaju šta čine", bile su njegove poslednje reči, prenosi Rojters. Smrtna kazna je izvršena u 18:47 po lokalnom vremenu.

Studentkinja fakulteta Montgomeri Koledž Melisa Troter poslednji put je viđena živa 8. decembra 1998. godine, a njeno telo je pronađeno 25 dana kasnije, u nacionalnoj šumi Sem Hjuston.

 

Sveringen je više puta pokušao da pobije presudu, tvrdeći da je doneta na osnovu posrednih dokaza i upitnog forenzičkog istraživanja, a samo izvršenje smrtne kazne je odlagano pet puta.

Tužioci su slučaj bazirali na svedočenjima svedoka, zapisima mobilnih telefona i dokazima koji su pronađeni u njegovoj kući i kamionetu.

Svedoci su tvrdili da su videli Troter kako napušta kampus 8. decembra u pratnji Sveringena.

 

Kao dokaz je iskorisćena i činjenica da je Sveringenova žena u njihovoj prikolici našla upaljač i kutiju cigareta, iako ni ona ni Sveringen nisu pušači.

Istražitelji su izvan prikolice pronašli i par čarapa za koje su tvrdili da su pripadali Troter.

 

Njegovi advokati su, međutim, ukazivali na DNK koji je pronađen ispod noktiju žrtve, a koji nije pripadao Sveringenu.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...