Bombaš izraelskih turista imao belo lice i svetle oči

Bombaš izraelskih turista imao belo lice i svetle oči

Planeta -
Doktorka Galina Mileva je posle autopsije tela bombaša rekla bugarskoj televiziji BNT da je reč o muškarcu "belog lica, svetlih očiju i veoma guste braon kose", a da su "kosti lica raznete u eksploziji"

SOFIJA - Autopsija tela bombaša samoubice, odgovornog za ubistvo petoro izraelskih turista i vozača autobusa u Burgasu, pokazuje da se on razlikuje od, kako su tvrdili očevici, muškarca "arapskog izgleda", rekli su doktori.

Doktorka Galina Mileva je posle autopsije tela bombaša rekla bugarskoj televiziji BNT da je reč o muškarcu "belog lica, svetlih očiju i veoma guste braon kose", a da su "kosti lica raznete u eksploziji", preneo je AFP.

Dok bugarska policija zajedno sa pripadnicima CIA, FBI i Interpola nastoji da identifikuje bombaša samoubicu, neki bugarski mediji poput lista Pres i televizije bTV prenose da je bombaš možda imao saučesnika, koji je aktivirao eksploziv mobilnim telefonom. Oni prenose reči jednog bračnog para, vlasnika rentakar agencije, koji tvrde da je osumnjičeni za napad ranije dolazio kod njih da iznajmi vozilo i da je sa sobom nosio svežanj novčanica od 500 evra, ali da su oni odbili da mu daju auto jer je izgledalo da ima lažnu američku vozačku dozvolu.

Žena čak tvrdi da je sigurna da je bombaš bio arapskog porekla i da je imao obrijanu glavu.Tužilac u Burgasu Kalina Čapkanova je navela izjavu jednog svedoka da je osumnjičeni "govorio engleski sa blagim akcentom" i da je ličio na Arapina.

Katja Kasabova, novinarka portala "besove.bg" koji je prvi objavio slike napada, rekla je danas da "čovek koji je pokušao da iznajmi automobil nije bombaš, već možda saučesnik".

"Čovek koji je izveo napad je imao plave oči, a muškarac za koga se veruje da je bio u rentacar agenciji braon oči", rekla je Kabasova i navela da je bombaš bio visok 1,82 metra.

Napad u sredu na izraelske turiste u Bugarskoj, u kome je poginulo sedam osoba, a više od 30 ranjeno, međunarodna zajednica oštro je osudila, dok je Izrael otvoreno optužio Iran da je, zajedno s Hezbolahom, odgovoran za teroristički čin.

U eksploziji je poginulo pet izraelskih turista, bugarski vozač autobusa i bombaš samoubica, za koga su bugarske vlasti ranije saopštile da nije bugarski državljanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja