Najnovije vesti

TRAMP VERUJE U POBEDU U TRGOVINSKOM RATU: U boljoj smo poziciji, Kinezi gube mnogo!  Peking inicirao pregovore, možda odložimo nove carine! (VIDEO)
Foto: AP

otvoreno

TRAMP VERUJE U POBEDU U TRGOVINSKOM RATU: U boljoj smo poziciji, Kinezi gube mnogo! Peking inicirao pregovore, možda odložimo nove carine! (VIDEO)

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio danas da su trgovinski pregovori sa Kinom u mnogo boljoj poziciji nego ikada pre.

Na pitanje da li je moguće odlaganje tarifa na kinesku robu, Tramp je odgovorio: "Sve je moguće".

"Mogu reći da imamo vrlo iskrene pregovore, rekao bih mnogo iskrenije nego ikad pre. To je uglavnom zbog toga što na tome radimo vrlo dobro", dodao je Tramp, a prenosi agencija Rojters.

On je dodao i da misli da su SAD sada u daleko boljoj poziciji kada je reč o pregovorima nego ikada pre.

"Mislim da nismo mogli stići ovde bez prolaska kroz ovaj proces i da smo u jačoj poziciji za postizanje dogovora. Pošten dogovor za sve", poručio je Tramp.

Dodao je i da Kina gubi više miliona radnih mesta koja odlaze u druge zemlje.

"Da sam na njihovom mestu želeo bih da postignem dogovor", porucio je američki predsednik.

Tramp je nešto ranije na marginama samita Grupe 7 (G7) u Francuskoj rekao da veruje da Kina želi da sklopi trgovinski sporazum, pošto je zvanični Peking tokom noći kontaktirao trgovinske pregovarače SAD i izrazio spremnost za nastavak pregovora.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...