UHVAĆEN NA DELU! Trampov senator slagao da mu Rusija nije dala vizu, a NIJE JE NI TRAŽIO!
Foto: AP

MANIPULACIJA

UHVAĆEN NA DELU! Trampov senator slagao da mu Rusija nije dala vizu, a NIJE JE NI TRAŽIO!

Planeta -

Senator republikanac Ron Džonson (iz države Viskonsin) saopštio je da nije dobio vizu za Rusiju, što je Ministarstvo inostranih poslova Rusije smesta negiralo.

Džonson je napričao kako je hteo da poseti Rusiju u sastavu delegacije Kongresa da bi razgovarao sa činovnicima, predstavnicima američkog biznisa i "organizacijama civilnog društva".

"Ja ću se i dalje zalagati za odlučni odgovor na agresiju Rusije i otvoreni dijalog, kada je to moguće", navodi se na njegovom sajtu.

"To se naziva manipulacija informacijama", saopštili su iz MIP Rusije i objasnili da Džonson nije ni tražio vizu jer dobro zna da se već izvesno vreme nalazi na stop listi, što je odgovor na crnu listu predstavnika Rusije koju su napravile SAD.

"Međutim, predstavio je sve kao da je bio odbijen", dodaju u pres-službi MIP Rusije.

Ron Džonson je predsednik potkomiteta Senata za saradnju u sferi evropske i regionalne bezbednosti. On je podržao niz antiruskih zakona, pozivao Donalda Trampa na izvođenje operacije protiv Rusije u Crnom moru nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, a takođe je i protivnik "Severnog toka 2".

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track