OVAKO JE PUTIN UGOSTIO ERDOGANA: Turčin prvi svetski lider koji je zavirio u novi Su-57, a onda mu predsednik Rusije kupio i sladoled! (VIDEO)
Foto: EPA/AP

LEP PROVOD

OVAKO JE PUTIN UGOSTIO ERDOGANA: Turčin prvi svetski lider koji je zavirio u novi Su-57, a onda mu predsednik Rusije kupio i sladoled! (VIDEO)

Planeta -

Prvi strani lider koji je provirio u kabinu najnovijeg ruskog lovca Su-57 bio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Ruski i turski predsednik posetili su otvaranje Međunarodnog sajma avijacije i kosmičkog istraživanja MAKS-2019 u moskovskom predgrađu Žukovskom.

Tom prilikom, Putin je pokazao gostu iz Turske kabinu višenamenskog lovca Su-57.

Podsetimo, Erdogan se nalazi u jednodnevnoj poseti Rusiji, gde će razgovarati, pre svega, o situaciji u Siriji.

foto: AP

Turski predsednik je rekao da će njegova zemlja povećati trgovinsku razmenu sa Rusijom sa 25 milijardi dolara na 100 milijardi.

foto: EPA

Govoreći zajedno sa svojim ruskim kolegom, Erdogan je istakao da je izvoz Turske u oblasti odbrane i avijacije dostigao 2,8 milijardi dolara u 2018, kao i da će tehnološka saradnja produbiti veze sa Rusijom.

foto: EPA

Prethodnih meseci, turska kupovina ruskog sistema S-400 izazvala je gnev zvaničnog Vašingtona. Američki predsednik Donald Tramp nedavno je pozvao senatore na razgovor o uvođenju sankcija Turskoj zbog tog poteza, zbog kojeg je zvanična Ankara već suspendovana iz programa proizvodnje aviona F-35.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track