OVU AMERIČKU CRKVU JE ZAPALILO DETE: 7-godišnjak zapanjio policajce u Vivijanu kada je otkrio zašto je to uradio (VIDEO)
Foto: Screenshot

BRUKA

OVU AMERIČKU CRKVU JE ZAPALILO DETE: 7-godišnjak zapanjio policajce u Vivijanu kada je otkrio zašto je to uradio (VIDEO)

Planeta -

Sedmogodišnji dečak je podmetnuo požar u crkvi u SAD tokom vikenda.

Nešto pre 13:30 u nedelju vatrogasci su dobili poziv zbog požara u Crkvi Hristovoj u Vivijanu. Crkva je značajno oštećena plamenom.

Vatrogasci su zatražili pomoć državne službe vatrogasne službe kako bi utvrdili uzrok požara. Nakon procene mesta događaja, istražitelji SFM-a utvrdili su da je vatra namerno podmetnuta.

Istražitelji su saznali da je satima pre požara neko bacio kamen kroz ulazna vrata crkve. Izjave svedoka i prikupljeni dokazi naveli su istražitelje da identifikuju mladića koji je živeo u blizini crkve kao osumnjičenog.

Dok je razgovarao sa vlastima, dečak je priznao da nije samo bacio kamen, već i da je podmetnuo požar. Neidentifikovani dečak rekao je da je na parkingu pronašao upaljač dok je vozio svojim hoverbordom u blizini. Srušio je karton koji je privremeno osiguravao oštećena ulazna vrata, otkinuo komad i zapalio ga.

Dečak je takođe priznao da je palio toaletni papir u vatri u kupatilu pre odlaska. Maloletnik nije mogao istražiteljima da da razlog za njegovo ponašanje.

"Sigurno je razočaravajuće da se dete, posebno ovog godišta, ponaša na ovaj način", rekao je načelnik vatrogasne službe Buč Brauning.

„Ohrabrujemo roditelje i staratelje da pažljivo prate decu i upozoravaju ih ne samo na opasnosti igranja vatrom, već i na posledice požara, uključujući one poimovinu, njihov život i život drugih ljudi, kao i na njihovu budućnost. “

Dečak zbog svojih godina nije uhapšen. Njegov staratelj se obavezao da će porodica raditi sa crkvom na popravci štete.

Kurir.rs/wbrz.com

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track