Najnovije vesti

EPSTAJNOVA KUĆA STRAVE I UŽASA: Evo kako je izgledala racija na luksuznom imanju pedofila milijardera! Ono što je policija tamo pronašla govori koliko je bio izopačen! (VIDEO)
Foto: EPA

jezivo

EPSTAJNOVA KUĆA STRAVE I UŽASA: Evo kako je izgledala racija na luksuznom imanju pedofila milijardera! Ono što je policija tamo pronašla govori koliko je bio izopačen! (VIDEO)

Planeta

Nakon što je 16 žena danas pred sudom u Njujorku svedočilo o silovanjima i zlostavljanjima od strane Džefrija Epstajna, medijima je ponovo počeo da kruži snimak racije na njegovo luksuzno imanje u Palm Biču, gde su se pojedini od tih zločina dogodili.

Policija Palm Biča 2005. godine upala je u 16,4 miliona dolara vrednu vilu milijardera gde su, kako se veruje on i njegovi bogati i uticajni prijatelji seksualno iskorišćavali maloletne devojke.

Na početku video snimka, koji je trajao skoro sat vremena, policija ulazi u kuću sa oružjem dok detektiv čita nalog za pretragu. Potraga počinje u garaži u kojoj su bile smeštene dve crne limuzine, kabriolet i motocikl.

Potom se službenici kreću ka kuhinji i dnevnom boravku, gde je gotovo svaki zid pokriven fotografijama koje podsećaju na tipične uspomene porodičnog odmora ili fotografije na kojima se vidi kako se Epstajn rukuje sa svetskim liderima, uključujući Fidela Kastra i papu Jovana Pavla II.

U privatnijim delovima imanja sa devet spavaćih soba, fotografije na zidovima sasvim su drugačije i jasno ukazuju na izopačenu prirodu milijardera. Na njima se vide mlade devojke, neretko i maloletne, uglavnom u bikiniju ili čak u potpunosti gole.

Na jednoj od fotografija nalazi se devojčica u haljini sa otvorenim leđima, za koju bi se moglo reći da ima tek oko šest godina, navodi Dejli mejl. Na drugoj, tamnokosa devojka koja izgleda kao da ima 15 godina pozira u crnom bikiniju. Ispod te fotografije postavljena je fotografija potpuno gole devojke koja leži na plaži.

Na nekoliko fotografija se nalazi i tadašnja Epstajnova devojka Gislejn Maksvel, uključujući i onu gde gola leži na plaži, prenosi Blic. Nakon raskida, Maksvelova je ostala bliska sa Epstajnom, vrbujući devojke, uglavnom maloletne, za svog bivšeg dečka i njegove uticajne prijatelje.

Pretres imanja, smeštenog samo kilometar i po od Trampovog kluba Mar-a-Lago, dogodio se 20. oktobra 2005. godine, pred kraj 11-mesečne istrage koja je pokrnuta nakon prijava da je milijarder angažovao maloletne devojke da ga masiraju, dok su pritom u donjem vešu ili potpuno gole.

Milijarder je na kraju priznao krivicu, a potom se nagodio sa tužilaštvom. Prema toj nagodbi, Epstajn je odslužio samo 13 meseci robije u okružnom zatvoru i registrovan je kao seksulani prestupnik. Postupak protiv Epstajna ponovo je pokrenut 2018. godine, s tim da je ovog puta istraga proširena i podignuta na federalni nivo. Epstajn se obesio u ćeliji u Njujorku 10. avgusta ove godine čekajući početak suđenja.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...