Najnovije vesti

HOROR U OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU! Malu Alisu (12) usisala pumpa u bazenu dok se bezbrižno brčkala i držala je 15 minuta! Dete umrlo u najstrašnijim mukama! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/Телеканал 360

UŽAS U TURSKOJ

HOROR U OMILJENOM SRPSKOM LETOVALIŠTU! Malu Alisu (12) usisala pumpa u bazenu dok se bezbrižno brčkala i držala je 15 minuta! Dete umrlo u najstrašnijim mukama! (VIDEO)

Planeta

Stravičan događaj desio se u Bodrumu, omiljenom letovalištu Srba u Turskoj, kad je malu Ruskinju Alisu Adamovu, koja se bezbrižno brčkala u bazenu, usisala bazenska pumpa i 15 minuta je držala pod vodom!

Alisin otac i ostali gosti bezuspešno su pokušavali da otmu dece iz podivljale cevi, a svedoci pričaju da je problem to što zaposleni u hotelu nisu znali gde se pumpa isključuje!

Dete se davilo 15 minuta dok nisu uspeli da je iščupaju sa sve jednim delom pumpe! 

Dok su čekali Hitnu pomoć, oživljavali su je tehnikom usta na usta, ali tek su lekari uspeli da joj ponovo pokrenu srce. Malena je odvezena u bolnicu, Rusija je odmah poslala tim lekara da pomogne, a u jednom trenutku izgledalo je da će se hrabra devojčica izvući.

Međutim, mali organizam nije uspeo da se izbori sa velikim oštećenjima nastalim tokom 15 minuta davljenja u vodi, i Alisa je preminula 11 dana kasnije.

Ovaj horor dogodio se 18. avgusta u hotelu "Sanhil" (Sunhill). Gosti kažu da u trenutku nesreće na bazenu nije bilo nijednog jedinog spasioca.

"Panično smo dozivali osoblje hotela da isključe pumpu, ali niko se nije odazvao", priča potreseni poljski turista Tomaš Grušalski, koji je pomagao u spasavanju male Alise, koja je živela u Sankt Peterburgu.

"Alisina desna ruka bila je zaglavljena u cevi, dete je bilo zarobljeno pod vodom. Trebalo im je deset minuta da isključe pumpu, pa ni tad nismo uspeli odmah da je izvučemo", kaže on i poziva turiste da izbegavaju ovaj hotel zbog "nekompetencije osoblja" koje je još, kako kaže, "pokušalo da okrivi majku!".

foto: Facebook/Tomek Gruchalski

Tomaš Grušalski: Osoblje nije došlo da nam pomogne i još je pokušalo da okrivi majku!

"Moja osmogodišnja ćerka, koja je sve to gledala, još ne može da se izbori sa onim što je videla", kaže Grušalski.

Majka nesrećne devojčice, Natalija Adamova, kaže da su tek sedmorica gostiju i njen muž zajednički uspeli da slome cev i izvuku Alisu na površinu.

Rusija zahteva da se ustanovi ko je kriv za ovu tragediju i lošu bezbednost u hotelu i da krivci budu odgovarajuće kažnjeni. Ruska diplomatija zahteva od Turske da reaguje.

"Moraju da nauče lekciju o bezbednosti. Ta pumpa je smrtonosna zamka", slaže se očajni Alisin otac Andris.

Kurir.rs/V.P./Daily Mail

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...