Najmlađa Džokerova žrtva  imala samo šest godina

Najmlađa Džokerova žrtva imala samo šest godina

Planeta -
Monstrum Džejms Holms, koji je u punom kinu u Koloradu ubio 12, a ranio 58 osoba, postavio je policiji u svom stanu 30 smrtonosnih zamki

Među žrtvama je šestogodišnja jevojčica, koja je tek naučila da pliva, 27-godišnji mladić koji je slavio rođendan taj dan te novinarka koja je preživela pucnjavu u Torontu ovog leta. Najstarija žrtva imala je 51 godinu, a sve smrti su povezane sa zadobivanjem prostrelnih rana.Međutim, pripadnici snaga reda i bezbednosti uspeli su da deaktiviraju sve eksplozivne naprave i niko više nije stradao.Naime, policija je izvela kontrolisanu eksploziju u stanu Džejmsa Holmsa. Stan je bio miniran tako što su tegle pune tečnog eksploziva bile povezane žicama.Specijalci su u stan ubacili robota za deaktiviranje eksploziva koji izveo kontrolisanu detonaciju tako što je ubacio "vodenu bocu" koja se koristi za deaktiviranje tečnog ekpsloziva.Kada je robot izašao iz stana policajci su aktivirali "vodenu bocu" i čula se samo jedna detonacija, što navodi da su tegle sa eksplozivom i čitav sistem žica koji ih je povezivao, deaktivirani. Specijalizovane ekipe juče su posle tvrdnje Holmsa da su mu automobil i stan puni eksploziva, izvršili proveru i utvrdile da je stan miniran, a da u automobilu nema eksploziva.Podsetimo, takozvani Džoker, koji je uhapšen posle pokolja, legalno je putem interneta u zadnja dva meseca kupio više od 6.000 komada oružja.

Inače, Holms se trenutno nalazi u zatvoru Arapaho u Koloradu. Jedan od bivših zatvorenika, koji je nedavno pušten na slobodu, otkrio je novinarima da su osuđenici besni na Holmsa i da pričaju kako će ga ubiti.

Džejmsa Holmsa u samici stalno nadgledaju stražari, koji se brinu o tome da ne izvrši samoubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track