IZRAELCI SMISLILI LUKAVU VARKU ZA LIBAN: Umesto vojnika, postavili lutke u vojnim vozilima (FOTO)
Foto: AP

ratna prevara

IZRAELCI SMISLILI LUKAVU VARKU ZA LIBAN: Umesto vojnika, postavili lutke u vojnim vozilima (FOTO)

Planeta -

Na nalozima korisnika povezanih sa Hezbolahom, čije je sedište u Libanu, na društvenim mrežama kruže fotografije, na kojima se navodno vidi da je izraelska vojska postavila lutke u vojnim vozilima na granici dve zemlje.

Dopisnik Al-Manara, satelitske televizije Hezbola, Ali Šoaib objavio je na svom nalogu na Tviteru fotografije lutki u uniformama, kojima su navodno zamenjeni vojnici u džipu na granici sa Libanom.

Šoeib je na Tviteru nazvao takav potez "šalom", navodeći da "neprijatelj i dalje mora da nauči da se suočava sa pametnom, profesionalnom, hrabrom i vernom grupom, koja može da ih porazi", prenosi Džerusalim post.

Ta televizija navodi da izraelski mediji prenose da je vojska te zemlje odbila da komentariše fotografije, navodeći da ne odgovara na "strane izveštaje".

Novinar panarapske televizije Al-Majadin, Ali Mortada, objavio je nekoliko fotografija, uključujući "selfi" na granici dve zemlje.

"Nema Izraelaca na granicama. Gde je vojska koja ne može biti poražena? Oni postavljaju igračke umesto pravih vojnika", naveo je on.

Izrael očekuje napad na vojne mete na severu te zemlje.

Rojters je preneo da su dva izvora, bliska Hezbolahu, rekla da "libanska teroristička grupa priprema proračunat napad na Izrael".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track