URAGAN DORIJAN UDARIO NA TRAMPA I ROLINGSTONSE: Vetar uskoro stiže u Ameriku, a evo šta je uradio američkom predsedniku i slavnom bendu
Foto: AP/NOAA

VREMENSKA NEPOGODA

URAGAN DORIJAN UDARIO NA TRAMPA I ROLINGSTONSE: Vetar uskoro stiže u Ameriku, a evo šta je uradio američkom predsedniku i slavnom bendu

Planeta -

Američki Centar za uragane saopštio je danas da bi uragan Dorijan mogao da stigne do američke obale kao izuzetno jaka oluja četvrte kategorije.

Najavljeno je da će Dorijan do obale doći za vikend. Kako se navodi, Dorijan bi mogao da dostigne udare od 130 metara na sat, dok se približava obali Floride, prenosi AP.

Guverner Floride Ron De Santis proglasio je vanrednu situaciju za okruge koji bi mogli da se nađu na putu Dorijana i pozvao građane da obezbede nedeljne zalihe. Dorijan je ranije okrznuo Karibe, pri čemu nije uzrokovao veću materijalnu štetu, međutim očekuje se da će uragan ojačati i da će narednih nekoliko dana Bahame i jugoistok SAD pogoditi kiše, jaki vetrovi i za život opasni talasi.

Kako se navodi, primećeni su veliki redovi vozila na benzinskim pumpama i građani koji nose velike količine flaša sa vodom i hrane. Zbog toga su neke stanice ostale bez benzina.

Zbog uragana grupa Rolingstons ponovo su promenili raspored nastupa, tako da će umesto u subotu, koncert u Majamiju biti održan dan ranije. Taj koncert je prvobitno trebalo da se održi u aprilu, ali je zbog zdravstvenih problema pevača Mika Džegera pomeren za kraj avgusta.

Predsednik Donald Tramp otkazao je putovanje u Poljsku, navodeći domaće obaveze - uragan "Dorian" koji se bliži Floridi. Tramp je rekao da je za njega "veoma važno" da bude u Vašingtonu da bi se nosio s očekivanim posledicama te oluje.

"Naš najveći prioritet je sigurnost američkog naroda", dodao je Tramp.

On je trebalo u subotu da stigne u posetu Varšavi povodom 80. godišnjice Drugog svetskog rata, ali umesto njega u posetu će otići potpredsednik SAD Majk Pens.

Tramp je tu vest danas već javio poljskom predsedniku Andžeju Dudi i rekao mu da planira da odloži putovanje za "skoru budućnost".

(Kurir.rs/Tanjug/Beta-AP/Foto: AP/NOAA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja