POSLE 36 GODINA IZLAZI IZ ZATVORA: Iz pekare je ukrao 50 dolara, a onda osuđen na doživotnu robiju! Sada je dobio priliku za nov početak!
Foto: wbrc.com

želi da živi od svog rada

POSLE 36 GODINA IZLAZI IZ ZATVORA: Iz pekare je ukrao 50 dolara, a onda osuđen na doživotnu robiju! Sada je dobio priliku za nov početak!

Planeta -

Afroamerikanac iz Alabame koji je ukrao 50,75 dolara iz pekare, kada je imao 20-ak godina i zbog toga bio osuđen na doživotnu robiju, biće pušten na slobodu nakon više od tri decenije u zatvoru.

Alvin Kenard imao je 22 godine kada je 1983. osuđen za pljačku prvog stepena, javlja WBRC. Sada kada ima 58 godina biće pušten iz zatvora u gradu Besemeru.

Kenard je bio osuđen na osnovu starog zakona tada na snazi u Alabami nakon što je prethodno bio osuđen za pljačku iz 1979. godine.

Presuda iz 1983. godine izvorno je značila doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

foto: wbrc.com

Kenardova porodica i prijatelji emotivno su doživeli oslobađajuću presudu sudije Dejvida Karpentera.

Kenard, koji je tokom života radio kao tesar i građevinski radnik, neposredno pre presude rekao je da želi da nastavi da se bavi tesarskim zanimanjem i da tako zarađuje za život.

Kenardova advokatica Karla Krovder izjavila je kako je "njen klijent oduševljen prilikom koja mu se pruža jer je bio uveren da će kraj života dočekati u zatvoru", kao i to da su "stotine drugih ljudi nepravedno osuđeni na drakonske kazne zatvora zbog toga što nisu mogli da priušte dobrog advokata".

Kurir.rs/Index.hr/WBRC

Foto: Printscreen/WBRC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track