OVO SU NAJOPASNIJA NASELJENA MESTA NA PLANETI: Pet gradova smrti u kojima caruje kriminal! (VIDEO)
Foto: Profimedia

destinacije na lošem glasu

OVO SU NAJOPASNIJA NASELJENA MESTA NA PLANETI: Pet gradova smrti u kojima caruje kriminal! (VIDEO)

Planeta -

Zbog sukoba meksičkih narko-kartela, nekadašnje turističke rajske destinacije poput Tihuane i Akapulka svakog dana se suočavaju sa višestrukim i brutalnim ubistvima

Tihuana u Meksiku je najopasniji grad na planeti - u njemu se godišnje dogodi najmanje 2.640 ubistava, više od sedam dnevno.

foto: Profimedia

Meksiko najgori

Ovo je samo jedan od pet gradova smrti, mesta u kojima su ubistva, pljačke i najrazličitiji kriminalni obračuni postali svakodnevica. Na toj listi se nalaze još tri meksička grada - Akapulko, Sijudad Viktorija i Sijudad Huarez, kao i prestonica Venecuele Karakas.

foto: Profimedia

Broj ubistava u meksičkim gradovima, od kojih su Tihuana i Akapulko nekad bili turistička rajska mesta, nije veliko iznenađenje ako se ima u vidu rat narko-kartela u toj zemlji, a koji vrlo često izmiče kontroli.

Pre samo četiri dana, o čemu je Kurir pisao, 26 ljudi je ubijeno kad su egzekutori narko-bosova upali u kafić u mestu Koacakoalkos, zapucali na goste, pa zapalili lokal Molotovljevim koktelima. U prethodnih mesec dana bilo je još sličnih krvoprolića - u Uruapanu su pripadnici kartela Halisko ubili više od 20 ljudi, a onda njihova tela obesili o nadvožnjak uz poruku: „Dragi ljudi, nastavite sa svojim životima“.

foto: Profimedia

Otkako je 2006. godine pokrenut rat protiv kartela, u Meksiku je zvanično ubijeno više od 250.000 ljudi. Međutim, moguće je da je broj mrtvih još veći jer su, što je vlada objavila juče, pronađene 3.024 jame sa 4.974 leša. Mnogo žrtava se i dalje vodi kao nestalo, a u meksičkim mrtvačnicama ima oko 26.000 neidentifikovanih tela.

foto: Profimedia

Glad i demonstracije

Prestonica Venecuele Karakas treći je najopasniji grad na svetu jer u njoj ima mnogo kriminala, a dodatno opasnom je čini nestabilna politička situacija, skoro svakodnevne nasilne demonstracije, ali i glad.

foto: Profimedia

Stari kontinent EVROPA BEZBEDNA, AMERIKA NIJE

Među 50 najsmrtonosnijih gradova na svetu nema nijednog iz Evrope, ali se na njoj nalaze čak četiri grada iz SAD - Sent Luis (15. mesto), Baltimor (23), Detroit (46) i Nju Orleans (50). Na listi se nalaze i tri grada iz Južnoafričke Republike, a svi ostali su iz Srednje i Južne Amerike.

Najopasnije zemlje sveta

AVGANISTAN PRVI

Iako su četiri najopasnija grada na svetu u Meksiku, ova zemlja nije najopasnija država na svetu. Na prvom mestu najsmrtonosnijih država nalazi se Avganistan, u kome se ratuje bez prekida od osamdesetih godina prošlog veka. Na drugom mestu je Sirija, na trećem je Južni Sudan, na četvrtom Jemen, a na petom Irak. U svim ovim zemljama trenutno se vode krvavi građanski ratovi.

15 od 50 najsmrtonosnijih gradova na svetu nalazi se u Meksiku 14 od 50 najsmrtonosnijih gradova na svetu nalazi se u Brazilu 6 od 50 najsmrtonosnijih gradova na svetu nalazi se u Venecueli 4 od 50 najsmrtonosnijih gradova na svetu nalazi se u Americi

Kurir.rs/Andrija Ivanović Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja