Novi snimak monstruma: Sanjao automat za sokove

motiv još nepoznat

Novi snimak monstruma: Sanjao automat za sokove

Planeta -
On, kako je tada kao 18-godišnjak rekao da proučava subjektivno iskustvo, odnosno "ono što se događa u umu, suprotno spoljašnjem svetu"

DENVER - Motiv ubistva 12 ljudi tokom premijere filma o Betmenu još je nepoznat, a o ubici Džejmsu Holmsu (24) u javnosti se pojavljuju novi podaci, uključujući snimak od pre šest godina koji ga prikazuje kao mršavog tinejdžera, ali i naučnika u povoju.

Na video-snimku koji je danas emitovala američka TV "Ej-Bi-Si Njuz" vidi se kako Holms, u nekoliko brojeva većoj majici, povremeno se sramežljivo osmehujući, govori u naučnom kampu koledža Miramar u San Dijegu. On, kako je tada kao 18-godišnjak rekao, proučava subjektivno iskustvo, odnosno "ono što se događa u umu, suprotno spoljašnjem svetu".

Žena koja ga predstavlja kaže da želi da postane naučnik i da mu je san da ima automat za sokove, na šta prisutni u publici počinju da se smeju, a osmehuje se i sam Holms. Holms je do skoro bio student medicine na Univerzitetu Kolorado, gde je trebalo da doktorira na odseku neurologije, a policija je saopštila da nije bilo nikakvih naznaka da bi on mogao da izvede ovakav napad.

Međutim, činjenica je da je pažljivo planirao napad u bioskopu, kupujući najmodernije oružje, a na kućnu i adresu fakulteta za četiri meseca stiglo mu je nekoliko pošiljki, što, kako se smatra, objašnjava kako se domogao municije, koju je naručivao putem interneta.

Istražitelji su juče satima uklanjali eksplozivne materijale iz njegovog stana, koji je bio "opremljen" teglama sa tečnošću, eksplozivom i hemijskim sredstvima kako bi bio ubijen "svako ko u njega uđe", rekao je šef policije u Aurori Den Outs, javio je AP. Holms, koga svi poznanici opisuju kao izuzetno pametnog usamljenika, sada se nalazi u samici, zbog straha nadležnih da bi ostali zatvorenici mogli da ga napadnu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track