PUTINOVA POSLANICA SAHRANILA TRAMPOVOG SAVETNIKA Poklonska: Rusija će napustiti Krim samo u tvom snu  (VIDEO)
Foto: Profimedia

direktno

PUTINOVA POSLANICA SAHRANILA TRAMPOVOG SAVETNIKA Poklonska: Rusija će napustiti Krim samo u tvom snu (VIDEO)

Planeta -

Poslanik Državne dume Natalija Poklonska i nekadašnji glavni tužilac Krima, posavetovala je specijalnog predstavnika SAD-a za Ukrajinu Kurta Volkera da se "dobro naspava", jer se njegova želja "da Rusija napusti Krim može ostvariti samo u snu".

Ranije je Volker rekao da je povratak Rusije u format G8 moguć nakon što "Rusija napusti Krim". Podsetio je da je 2014. godine Rusija bila izbačena iz grupe G8 "zbog aneksije Krima".

"Savetujem specijalnom izaslaniku SAD-a za Ukrajinu, Kurtu Volkeru, da se dobro naspava. Možda će mu se u snu ostvariti želja da vidi kako Rusija napušta Krim, jer to niko neće videti u stvarnosti", saopštila je Poklonska. Prema njenim rečima, Krimljani, kao i Sibirci, Moskovljani i svi drugi su Rusija.

"Zauzvrat, volela bih da vidim kako će Amerika napustiti Ukrajinu", dodala je Poklonska.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp obećao da će pozvati ruskog predsednika Vladimira Putina na sastanak G7 sledeće godine, koji će biti održan u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema mišljenju američkog lidera, koje je više puta izrazio, ima "smisla razgovarati o mnogim međunarodnim pitanjima s Rusijom".

Kurir.rs/Vostok

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track